15 Ιανουαρίου 2015

Απελύθη ο δημοσιογράφος Παν-Παν από το «Εθνος» -Του χρεώνουν το «όχι» του Κουβέλη στον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Αποχώρησε από την εφημερίδα «Εθνος» ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου (γνωστός ως Παν-Παν), στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, μετά από απόφαση του εκδότη του ομίλου Πήγασος, Φώτη Μπόμπολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόλυση του γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος αρθρογραφούσε στο «Εθνος» επί σειρά ετών, έγινε για «πολιτικούς λόγους», όπως αναφέρουν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ στο iefimerida.gr. Πηγές αναφέρουν ότι ο εκδότης του Πήγασου θεωρεί ότι ο Παν-Παν είναι ένα από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που βρίσκονται πίσω από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να καταψηφίσει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Το Ποντίκι.

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, όχι μόνο οδήγησε σε πρόωρες εκλογές αλλά απαξίωσε τη Δημοκρατική Αριστερά μετά το «άδειασμα» του Φώτη Κουβέλη από τον Αλέξη Τσίπρα και την εκδίωξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ηδη το 2013 υπήρχαν πληροφορίες ότι η σκληρή εισήγηση για την ΕΡΤ με τις εξάμηνες συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους, με την οποία προσήλθε ο κ. Κουβέλης στο Μέγαρο Μαξίμου, ανήκει στον Παναγιώτη Παναγιώτου (Παν-Παν), πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ έως το 2002 και υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ το 2004.

Η στάση αυτή οδήγησε τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ εκτός κυβέρνησης και στη σταδιακή κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος.