01 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιά με βομβαρδισμό σεναρίων για δραχμή

Παρά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά οι φόβοι του Grexit επέστρεψαν και θα κορυφωθούν μέχρι τις εκλογές τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει το ευρωπαϊκό think tank με την επωνυμία ''open europe''.

Διαβάστε γιατί οι αναλυτές του ''open europe'' αναφέρουν πως η Ελλάδα είναι ξανά το πιο κρίσιμο σημείο ανάφλεξης στην ευρωζώνη.

Τι συμβαίνει στην Αθήνα;
Οι φόβοι του Grexit επέστρεψαν.
Έχοντας αποτύχει να εκλέξει τον υποψήφιο για την προεδρία, η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, προωθώντας πολιτικές που είναι ασύμβατες με την ιδιότητα του μέλους της ευρωζώνης (ενώ παραμένει θεωρητικά υπέρ του ευρώ).

Ακριβώς πώς θα λειτουργήσει αυτό εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία, είναι ασαφές, αλλά είναι πιθανή κάποια μορφή αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, οδηγώντας σε ένα κλασικό chicken game μεταξύ των οφειλετών και των πιστωτών στην ευρωζώνη.
Προσθέστε και τις συζητήσεις για μια πιστωτική γραμμή όταν τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης τον Φεβρουάριο, και η Ελλάδα είναι ξανά το πιο κρίσιμο σημείο ανάφλεξης στην ευρωζώνη.