29 Ιανουαρίου 2015

Επαφές Καραμανλή με σοβαρούς αλλά και γραφικούς

Τα 'χουμε ξαναπεί: αν είναι ο Καραμανλής να μας ξαναφορτώσει Αντώναρους και Στυλιανίδηδες... ας κάτσει καλύτερα εκεί που κάθεται...
Παρέλαση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιείται για άλλη μία φορά στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αυτές τις ημέρες.
Η οδός Παναγή Κυριακού είναι έτσι κι αλλιώς σημείο αναφορές για όλες τις γαλάζιες φυλές, όμως μετά τις εκλογές (και την ήττα) οι επισκέψεις πύκνωσαν καθώς σχεδόν οι πάντες πέρασαν από το γραφείο του πρώην προέδρου της Ν.Δ, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει δεχθεί και δεν φαίνεται πιθανό να δεχθεί πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια, που εξελέγη και πρώτος στη Β' Αθηνών προκαλώντας εσωκομματικό θόρυβο, συζητήθηκε περισσότερο από όλες. Ο πρώην υπουργός, που φέρεται να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την επόμενη ημέρα της Ν.Δ, συναντάται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τον κ.Καραμανλή, όπως και πολλά ακόμη στελέχη.

Με τον κ.Καραμανλή συναντήθηκε σήμερα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τον περασμένο Μάιο κατέβηκε ως αντάρτης απέναντι στην επιλογή Σαμαρά (το Γιάννη Ιωαννίδη) και εξελέγη με 70%. Ο κ.Τζιτζικώστας φιλοδοξει να αναδειχθεί σε πόλο συσπείρωσης των δυσαρεστημένων νεοδημοκρατών του Βορρά και για αυτό προεκλογικά τον είχε επισκεφθεί ο στενός συνεργάτης του κ.Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης.

Πάντως επί του παρόντος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος είχε στο παρελθόν καλέσει τον κ.Σαμαρά να φύγει από την πρωθυπουργία προκειμένου να διασφαλιστεί ευρεία πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και γενικότερα παρενέβαινε με ηχηρό τρόπο, δεν φέρεται να προτίθεται να προβεί σε δημόσια παρέμβαση.

Έτερος επισκέπτης στο γραφείο του κ.Καραμανλή αυτές τις ημέρες ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος επανελεξέγη στη Ροδόπη, όπου πληροφορίες υποστήριζαν ότι είχε δεχθεί και εσωκομματικό πόλεμο. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μάλιστα τηλεφωνήσει την παραμονή των εκλογών στον κ.Στυλιανίδη για να του ευχηθεί καλή επιτυχία και να του εκφράσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη Θράκη, γεγονός που ο καραμανλικός βουλευτής έσπευσε να γνωστοποιήσει μέσω Facebook.

Η κινητικότητα αυτή των ημερών έχει ενδιαφέρον, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός που προεκλογικά στήριξε το κόμμα ως θεωρούσε ότι όφειλε από την ώρα που ήταν υποψήφιος (έστω και χωρίς σταυρό λόγω της προηγούμενης ιδιότητας του) είναι ένας κεντρικός παράγοντας για την ενότητα της Ν.Δ με υπολογίσιμη εσωκομματική απήχηση.