03 Ιανουαρίου 2015

Έστησαν ατύχημα και συνέλαβαν τον μπουχέσα ντυμένο τραβεστί-Καλάσνικοφ και εκρηκτικά στο κρυσφήγετό του-Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη σύλληψη του Ξηρού - ΒΙΝΤΕΟ

Με εικονικό ατύχημα, που προκάλεσε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που επέβαινε σε δίκυκλο, έπεσε και προσποιήθηκε ότι τραυματίστηκε. Τότε, ο Χριστόδουλος Ξηρός πήγε να βοηθήσει και συνελήφθη.

Επίσης, η πληροφορία για το πού βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός έφτασε στην Αστυνομία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τηλεφώνημα πολίτη.

Τη στιγμή της σύλληψης ο Ξηρός οδηγούσε το ποδήλατό του, ενώ από το όπλο το οποίο έφερε μαζί τους είχε σβήσει τα χαρακτηριστικά του.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής θα επεκταθεί στο Λουτράκι και στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέσα στο κρησφύγετο του Ξηρού: Οι αστυνομικοί βρήκαν μια ρουκέτα, επτά Καλάσνικοφ και εκρηκτικά

Μπροστά σε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής όταν μπήκαν στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο.

Αν και η εξέταση του χώρου βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαν βρει μια ρουκέτα, επτά Καλάσνικοφ τα οποία θα δοθούν για βαλλιστική εξέταση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα, τσουβάλια με άμμο που θα χρησιμοποιούνται για να εκτρέψει κανείς το ωστικό κύμα σε περίπτωση τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών και κάποια βαρέλια που περιείχαν εκρηκτικά, κάτι που δείχνει πως όντως ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα.

Να σημειωθεί πως η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα συρτάρια, ντουλάπια ή άλλοι χώροι που ενδέχεται να κρύβουν και άλλα όπλα ή στοιχεία γύρω από τη δράση του Ξηρού.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη σύλληψη του Ξηρού - ΒΙΝΤΕΟ

Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα, δήλωσε, με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Ξηρού μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες.

Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε την έρευνα στο σπίτι στο οποίο διέμενε το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία πραγματοποίησε επισταμένες έρευνες στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και έγιναν ακόμη έρευνες πόρτα - πόρτα προκειμένου να εντοπισθεί το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης δήλωσε:

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε περιοχή της Αττικής, και συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο, συνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Κατά τη σύλληψή του οδηγούσε ποδήλατο, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του αφήνοντας μακρύ μαλλί, μούσι, γυαλιά και πάνω του έφερε ένα πιστόλι, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Δεν προέβαλε αντίσταση και αυτή την ώρα που μιλάμε άρχισε και η έρευνα στο σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει.

Γνωρίζετε όλοι ότι το συγκεκριμένο άτομο από τις 9/1 του 2014 είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει και από τότε ήταν δραπέτης», σ

Δείτε το απόσπασμα από τη ΝΕΡΙΤ.