07 Ιανουαρίου 2015

Πάλι τους έκανε ρόμπα ο Άδωνις! Ξέθαψε επιστολή Δρίτσα που εξηγούσε γιατί δεν πάνε στα Θεοφάνεια οι ΣΥΡΙΖΑίοι

Επιστολή με την οποία ο κ. Δρίτσας αρνούνταν να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων «ανέσυρε» από το αρχείο του ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναδεικνύοντας την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια συλλογής ψήφων της Εκκλησίας ενόψει εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα στην επίμαχη επιστολή ο κ. Δρίτσας έγραφε: «δεν θα ανταποκριθώ στην πρόσκληση για λόγους αρχής. Τους λόγους αυτούς επιθυμώ με την παρούσα επιστολή μου να σας εκθέσω αναλυτικότερα.

Τα Θεοφάνεια και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού είναι μια εκ των κορυφαίων θρησκευτικών γιορτών της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας. Κατά τη γνώμη μας, μια καθαρά θρησκευτικού χαρακτήρα τελετή δεν μπορεί και δεν πρέπει να οργανώνεται από εκπροσώπους θεσμών της κοσμικής εξουσίας. Εάν αυτή την πρόσκληση απηύθυνε ο Μητροπολίτης Πειραιά, με διαφορετικά κριτήρια θα καθοριζόταν η δική μας στάση. Η Πολιτεία και η Εκκλησία σε ένα δημοκρατικό καθεστώς θα πρέπει να έχουν σαφώς διακριτούς ρόλους. Αυτή άλλωστε ήταν πάντα η άποψη του πολιτικού μας χώρου και γι’ αυτό το λόγο όχι μόνο φέτος αλλά και τις προηγούμενες χρονιές δεν έχουμε ανταποκριθεί στις ανάλογες προσκλήσεις των εκάστοτε Δημάρχων Πειραιά».

«Έχει ενδιαφέρον η επιστολή του βουλευτού του Σύριζα κ. Δρίτσα για το για ποιόν λόγο δεν πρέπει οι πολιτικοί να πηγαίνουν στα Θεοφάνεια..» έγραψε στο Twitter ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την σημερινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εξέδρα των επισήμων στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά.