27 Ιανουαρίου 2015

ΝΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ! ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΙΚ! "Ο Ντάισεμπλουμ ξέρει ήδη τον νέο υπΟικ της Ελλάδας-Με ποιον μίλησε στο τηλέφωνο"

"Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα περιμένουν τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης" Αυτό δήλωσε ο  επικεφαλής του Eurogroup,  Γέρουν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, τονίζοντας πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη  νέα ελληνική κυβέρνηση, ώστε να διατηρηθεί η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που επακολούθησε του σημερινού Eurogroup, ο κ. Ντάισελμπλουμ αφού συνεχάρη τον  ΣΥΡΙΖΑ  για την εκλογική του νίκη, ανέφερε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον επόμενο υπουργό Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, ο οποίος του κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Αργά το βράδυ από την Κουμουνδούρου διέρρευσαν ότι μίλησε με τον Βαρουφάκη.

Ο Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε ότι τα κύρια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν εξαφανίσθηκαν μέσα σε μια νύχτα, επειδή κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 16 Φεβρουαρίου, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερα στοιχεία για την πρόοδο που έχει συντελεστεί σχετικά με την παράταση ή όχι του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέας παράτασης του ελληνικού προγράμματος,  είπε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις και τις φιλοδοξίες των νέων ελληνικών αρχών. Όπως σημείωσε, δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα μέσω των ΜΜΕ και εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι και η Ελλάδα από την πλευρά της θα πράξει το ίδιο. Επανέλαβε όμως την πάγια θέση των Ευρωπαίων για τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους της.

«Οι φήμες για παράταση του ελληνικού προγράμματος είναι μέχρι στιγμής φήμες» σχολίασε.

Ξεκαθάρισε πάντως πως οι ευρωπαίοι εταίροι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους  και περιμένουν από την Ελλάδα να τηρήσει πιστά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι τους.

Όταν τον ρώτησαν, πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα, ο κ.Ντάισεμπλουμ τόνισε πως δεν μπορεί να απαντήσει ,αφού αναμένονται οι θέσεις της νέας κυβέρνησης, οι οποίες και θα καθορίσουν το μέλλον των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.