19 Ιανουαρίου 2015

Τοποθέτηση προκήρυξης «ανάληψης ευθύνης» έξω από τη «Ναυτεμπορική»

Προκήρυξη «ανάληψης ευθύνης» από οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Αναρχικός Κομάντο Νέστορ Μάχνο» τοποθετήθηκε πάνω σε σταθμευμένο όχημα έξω από την έδρα της «Ναυτεμπορικής», η οποία ενημερώθηκε με σχετικό τηλεφώνημα.

Περίπου στις 14.45 άνδρας τηλεφώνησε στη «Ναυτεμπορική» προσδιορίζοντας το όχημα πάνω στο οποίο, όπως υποστήριζε, υπήρχε φάκελος με «προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης από τον Αναρχικό Κομάντο Νέστορ Μάχνο».
Στον φάκελο αναγράφεται το όνομα του Χρήστου Πατουχέα, του απότακτου αστυνομικού που συνελήφθη προ ημερών ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», ο φάκελος περιέχει πράγματι - 4σέλιδη - προκήρυξη οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Αναρχικός Κομάντο Νέστορ Μάχνο» (Νέστορ Ιβάνοβιτς Μάχνο, Ουκρανός επαναστάτης αναρχοκομμουνιστής, διοικητής ανεξάρτητου στρατού αναρχικών στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Εμφύλιου Πολέμου).

Επίσης, ο φάκελος περιείχε τελικά μία κάρτα για κλήσεις σε καρτοτηλέφωνο (αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για καρτοκινητό μέσα στον φάκελο).
Σύμφωνα με διαρροές, η προκήρυξη αναφέρεται σε εμπρησμό αυτοκινήτου στα Εξάρχεια.

Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Aντιτρομοκρατικής, ενώ το αυτοκίνητο, όπως και τηλεφωνικός θάλαμος κοντά στο σημείο, ελέγχθηκαν για αποτυπώματα.
Λίγο πριν τις 18.00, δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της Λένορμαν προς τον Κηφισό, ενώ στο όχημα μετέβησαν οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι δέχθηκαν ερωτήσεις από την Αστυνομία.
newsroom naftemporiki.gr