05 Ιανουαρίου 2015

ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τους λάθρο: Ο Σταθάκης και τα συνέδριά σας λένε ότι θα δώσουν υπηκοότητα σε χιλιάδες λάθρο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πράγματι, διαβάσαμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους παράνομους μετανάστες.


  • Στο Λονδίνο ο κ. Σταθάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα – φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ σε επενδυτικά κεφάλαια, υποσχέθηκε ότι προτεραιότητα στις «μεταρρυθμίσεις» τους είναι η «προσφορά Ελληνικής υπηκοότητας σε χιλιάδες μετανάστες» (σελ 18)
  • Στην πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του για το κρίσιμο αυτό θέμα, στην παράγραφο 13.23 ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: “Απαιτούνται παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων… μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες «χωρίς χαρτιά» και μια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα”.
  • Στη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, τη FRONTEX, τους χώρους κράτησης μεταναστών, «υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Οι πάντες γνωρίζουν ποιος δημιούργησε τις Υπατίες, ποιος προσκαλεί κάθε παράνομο μετανάστη στην Ελλάδα, ποιος ζητά να κλείσουν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, και ποιος είναι αυτός που τελικά εκμεταλλεύεται το δράμα των μεταναστών».

ΣΥΡΙΖΑ: Πιστός στην ακροδεξιά πολιτική του ο Σαμαράς

Νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει το παρακάτω σχόλιο για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά.

«Πιστός στην ακροδεξιά του ρητορική, ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε τους μετανάστες για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αντί ο κ. Σαμαράς να φωτογραφίζεται δίπλα σε φράχτες, περιμένουμε να διαβάσει τις θέσεις μας για το ζήτημα και αν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα».