12 Ιανουαρίου 2015

Βίντεο: Δείτε το μαστίγωμα του Σαουδάραβα μπλόγκερ που «προσέβαλε» το Ισλάμ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ραίφ Μπαντάουι θα τιμωρηθεί με 50 μαστιγώματα για 19 εβδομάδες ακόμα – Επειδή τόλμησε να σχολιάσει στο φόρουμ του το ρόλο της θρησκείας

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης… δόσης από τα 50 μαστιγώματα επειδή προσέβαλε το Ισλάμ, βίντεο με τη σκληρή τιμωρία του Σαουδάραβα μπλόγκερ, Ραίφ Μπαντάουι, δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τα πλάνα που αναρτήθηκαν στο YouTube διακρίνεται ένας άνδρας που φοράει λευκό πουκάμισο και σκούρο παντελόνι, ο οποίος μαστιγώνεται από έναν ένστολο.

Σε μικρή απόσταση από τον άνδρα βρίσκονται μεγάλος αριθμός ένστολων, ενώ στο βίντεο, του οποίου η γνησιότητα δεν επιβεβαιώνεται, καταγράφεται και πλήθος που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το πρώτο μαστίγωμα.


Ο Μπαντάουι καταδικάστηκε σε 50 μαστιγώματα για 19 εβδομάδες ακόμα, αλλά και σε δεκαετή κάθειρξη, καθώς μέσω του διαδικτυακού φόρουμ «Free Saudi Liberals» το οποίου είναι ιδρυτής, τόλμησε (!) να σχολιάσει το ρόλο της θρησκείας στη Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα, το 2008 είχε συλληφθεί εκ νέου με την κατηγορία της αποστασίας αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος λίγες ημέρες αργότερα. Σε εκείνη την περίπτωση, η κυβέρνηση του είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα και είχε «παγώσει» τους λογαριασμούς του στην τράπεζα.

Το 2012 είχε συλληφθεί και πάλι με την ίδια κατηγορία, καθώς είχε ασκήσει κριτική μέσω των κειμένων του για σπουδαίες φιγούρες της θρησκείας του. Έναν χρόνο αργότερα, το δικαστήριο της Τζέντα τον τιμώρησε σε επτά χρόνια κάθειρξη και 600 μαστιγώματα με την κατηγορία της προσβολής της θρησκείας.


Παρά τις εκκλήσεις οργανώσεων και δυτικών κυβερνήσεων για την ακύρωση της ποινής και ενώ η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την κατάσταση «παράλογη», ο Μπαντάουι θα υπομείνει τη βάρβαρη τιμωρία που έχει αποφασιστεί.