22 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΡΕ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ; Οι ΣΥΡΙΖΑίοι πανηγυρίζουν επειδή η ΕΚΤ λέει ότι πρέπει να'μαστε σε μνημόνιο για να συμμετέχουμε!

[Αυτό δεν υπάρχει με τους άσχετους που πάνε να κυβερνήσουν την Ελλάδα! Πανηγύριζαν πριν διαβάσουν την απόφαση η οποία στο Παράρτημα λέει ότι για να συμμετέχει η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων από τηνΕΚΤ πρέπει να είναι σε πρόγραμμα και η τρόικα να έχει δώσει το ΟΚ!!]

ΝΔ: Στην Κουμουνδούρου, δεν διάβασαν καν το συνοδευτικό έγγραφο τη ΕΚΤ

Αμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου στις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του υποστηρίζει πως διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό. Χαρακτηρίζει την απόφαση σημαντική και τονίζει πως θα την αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση προς όφελος της χώρας.

«Ο κ. Ντράγκι με την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς. Όλοι γνωρίζουν πως κινήθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Αντί να ταχθεί υπέρ της «ποσοτικής χαλάρωσης» στάθηκε απέναντι συμπαραταγμένος με την κ. Μερκελ.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Σαμαράς κορύφωσε την κινδυνολογική προπαγάνδα προσδοκώντας ότι έτσι θα μετριάσει το μέγεθος της επερχόμενης εκλογικής του συντριβής.

Ο ελληνικός λαός με ωριμότητα και ψυχραιμία θα προχωρήσει μπροστά.

Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. η Ευρώπη προχωρά».

ΝΔ: Στην Κουμουνδούρου, δεν διάβασαν καν το συνοδευτικό έγγραφο τη ΕΚΤ

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση που εξέδωσε σε σχέση με την απόφαση της ΕΚΤ, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η Μ. Σπυράκη, κατηγόρησε τα στελέχη της Κουμουνδούρου ότι δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να διαβάσουν το συνοδευτικό έγγραφο της απόφασης στο οποίο διευκρινίζεται ότι «όσο διαρκεί η αξιολόγηση στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδοτικής βοήθειας για ένα κράτος μέλος της ευρωζώνης, η δυνατότητα συμμετοχής στην ποσοτική χαλάρωση θα είναι σε αναστολή και θα μπορεί να συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση θετικής έκβασης της αξιολόγησης».

Οπως είπε εκπρόσωπος της ΝΔ «ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να ολοκληρώσει την αξιολόγηση πριν από το τέλος Φεβρουαρίου ώστε η χώρα να μη χάσει την ιστορική ευκαιρία».

Κατέληξε δε, λέγοντας: «Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ψάχνουν με ποιους θα συνομιλήσουν και πότε, ενώ δηλώνουν ότι θα επεκτείνουν τις διαπραγματεύσεις επ´αόριστον. Είναι έτοιμοι να θέσουν το μέλλον της χώρας σε κίνδυνο, την ώρα που στην Ευρώπη συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές».