18 Ιανουαρίου 2015

Την Κυριακή των εκλογών ετοίμαζε χτύπημα η ομάδα Ξηρού – Όλο το σχέδιο

Συνδυαζόμενα στοιχεία αλλά και πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. καταδεικνύουν ότι το σχέδιο «Γοργοπόταμος» θα εκδηλωνόταν σε ημερομηνία κοντινή -αν όχι ανήμερα- των εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

Αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες, επισημαίνει ότι η ομάδα Ξηρού ίσως να επιχειρούσε να πραγματοποιήσει το εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα, την ώρα που τα βλέμματα όλων θα ήταν στραμμένα στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο Χρ. Ξηρός και τα μέλη της νέας οργάνωσης σκόπευαν να ανατινάξουν το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και να απελευθερώσουν τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Έθνους”, τρία στοιχεία, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, έχουν αξιολογηθεί και θεωρείται ότι δείχνουν την ημερομηνία που θα χτυπούσε η ομάδα Ξηρού. Και τα τρία στοιχεία αφορούν τις κινήσεις της 22χρονης Αγγελικής Σ., την οποία η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετεί ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Το κουβάρι ξεκινάει να ξετυλίγεται στις 29 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες μετά τον προσδιορισμό των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, όταν η 22χρονη εμφανίστηκε σε εταιρεία που εμπορεύεται χημικά, με έδρα τη Νέα Χαλκηδόνα, για να παραγγείλει 20 λίτρα νιτρομεθανίου.

assets_LARGE_t_420_54453141Η υπάλληλος της εταιρείας χημικών κατάθεσε πως η 22χρονη υποστήριξε ότι ο θείος της είχε παραγγείλει το νιτρομεθάνιο από τον Κ. (πελάτης της εταιρείας) αλλά εκείνος δεν το έφερε ποτέ και ακυρώθηκε η παραγγελία. «Κοίταξα το σύστημα προκειμένου να δω αν εκκρεμούσε παραγγελία στον πελάτη μας Κ. και διαπίστωσα ότι δεν εκκρεμούσε καμία παραγγελία», κατάθεσε η υπάλληλος.

Το δεύτερο στοιχείο είναι το σημείωμα που είχε βρεθεί στο σπίτι-γιάφκα του Λουτρακίου, με πιθανό παραλήπτη τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων. «Πήγα στο μαγαζί και μου είπε θα είναι έτοιμα παραμονές Χριστουγέννων. Ετσι μου ‘ρχεται να πάω να τον βρίσω», έγραφε το γράμμα της 22χρονης για την ακύρωση της παραγγελίας νιτρομεθανίου.

Το τρίτο στοιχείο είναι η παραγγελία νιτρομεθάνιου από την 22χρονη στην εταιρεία χημικών της Νέας Χαλκηδόνας. Σύμφωνα με το αποδεικτικό, τα 20 λίτρα νιτρομεθανίου θα παραδίδονταν στις 19 Ιανουαρίου, έξι ημέρες πριν από τις εκλογές.

Το plan Β
Η εφαρμογή του σχεδίου για την επίθεση στον Κορυδαλλό ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου.
Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να «αποκρυπτογραφήσουν» τις παραπάνω κινήσεις της Αγγελικής και να συνθέσουν τη μεγαλύτερη εικόνα. Αρχικά η 22χρονη παραγγέλνει τα χημικά από κάποιο άτομο στον Πειραιά, ο οποίος όμως δεν της τα παραδίδει ποτέ.

Η Αγγελική προχωρά άμεσα στο plan Β και πηγαίνει στην εταιρεία χημικών στη Ν. Χαλκηδόνα. Η υπάλληλος της εταιρείας επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Κ. ως πελάτη τους και λαμβάνει την παραγγελία της Αγγελικής. Ομως, και από το γράμμα της 22χρονης που βρέθηκε στο Λουτράκι, επιβεβαιώνεται ότι είχε χαλάσει η αρχική συμφωνία προμήθευσης του νιτρομεθανίου.

Επίσης, ως ημερομηνία παράδοσης του χημικού δόθηκε η 19η Ιανουαρίου 2015. Το νιτρομεθάνιο που προσπαθούσε να βρει εναγωνίως η Αγγελική, είναι βασικό συστατικό για την κατασκευή της υπερ-βόμβας ΑNFO με την οποία θα ανατίναζαν τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αν το παραλάμβανε στις 19/1, τότε εκτιμάται ότι η ομάδα Ξηρού θα χρειαζόταν τουλάχιστον 2 ημέρες για να φτιάξει τη βόμβα και να «παγιδεύσει» το αυτοκίνητο.
Ο Χρήστος Πατουχέας φέρεται να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ποινικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Με δεδομένο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου, οι αξιωματικοί θεωρούν πως θα επιχειρούσαν να χτυπήσουν γύρω απ’ αυτή την ημερομηνία, αν όχι ανήμερα των εκλογών, προκαλώντας πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Μία ακόμη ένδειξη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» είναι η κατάθεση του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας στο Λουτράκι, ο οποίος ανάφερε ότι η Αγγελική του είχε δηλώσει στις 3 Ιανουαρίου ότι τις επόμενες ημέρες θα ερχόταν να μείνει στο σπίτι και ένας θείος της.

Ομως, την ίδια ημέρα συνελήφθη ο Ξηρός και η Αγγελική εγκατέλειψε άμεσα τη γιάφκα του Λουτρακίου. Οι κινήσεις της μαρτυρούν -κατά τους αστυνομικούς- ότι το χτύπημα προσδιορίζεται για το τέλος Ιανουαρίου.