27 Ιανουαρίου 2015

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής χρέους-Γιούνκερ: Δεν το βλέπω στο ραντάρ

Η ευρωζώνη θέλει να συνεχίσει το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, αλλά αυτό είναι απόφαση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σόιμπλε: Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής χρέους-Πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε για άλλη μια φορά τη Δευτέρα ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Δεν υπάρχει ζήτημα για κούρεμα του χρέους» είπε ο κ. Σόιμπλε στο γερμανικό κανάλι ARD. «Η Ελλάδα δεν είναι υπερφορτομένη από την εξυπηρέτηση του χρέους» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως η ευρωζώνη θέλει να συνεχίσει το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, αλλά τόνισε πως αυτό είναι απόφαση της νέας κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως η Ελλάδα, χωρίς μια συνέχιση αυτού του προγράμματος, μπορεί να παραμείνει σε ένα εύλογο οικονομικό μονοπάτι. Αλλά οι εκλογές έγιναν μόλις χθες και η κυβέρνηση σχηματίστηκε με αξιοσημείωτη ταχύτητα. Τώρα πρέπει να δώσουμε στην κυβέρνηση τον χρόνο να πάρει την απόφαση της. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το πρόγραμμα, αλλά αυτό είναι απόφαση της Ελλάδας» επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν εμφανίζεται "στην οθόνη του ραντάρ της Κομισιόν" μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

"Δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να δράσουμε" για το ελληνικό χρέος, υποστήριξε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD.

Το θέμα αυτό "δεν βρίσκεται στη οθόνη του ραντάρ της Επιτροπής", συνέχισε, λέγοντας ότι ο ίδιος "δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στο Γιούρογκρουπ, και κυρίως στην ευρωζώνη", που θα ταχθεί υπέρ της μείωσης του χρέους.