05 Ιανουαρίου 2015

Τι θα κάνει με την τρομοκρατία αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πέρα από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την επιτυχία της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, το πιο προκλητικό είναι ότι ουσιαστικά ειρωνεύεται την Αστυνομία. «Βάζει η κυβέρνηση την αστυνομία στην προεκλογική περίοδο», είπαν τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου υπονοώντας ότι η κυβέρνηση καρπώνεται την επιτυχία της σύλληψης του αρχιτρομοκράτη.
Προφανώς θα ήθελαν στον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν τον Ξηρό να τινάξει στον αέρα τον Κορυδαλλό, να σκοτώσει 2-3 αστυνομικούς, να εξευτελίσει το κράτος και να βγάλει έξω κι άλλους επικίνδυνους τρομοκράτες. Τότε θα έβγαζε ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε πέντε λεπτά, θα έδινε συνεντεύξεις τύπου ο Τσίπρας και θα είχαμε στα κανάλια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταγγέλλει την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη, το σύστημα, τους πάντες.

Το γεγονός αυτό και μόνο δείχνει την ενοχή του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας. Ίσως όχι του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ αλλά βασικών συνιστωσών του, συμπαθούντων του πλέον ειδεχθούς φαινομένου της μεταπολίτευσης, της τρομοκρατίας. Χρόνια τώρα άνθρωποι των Εξαρχείων, που βρίσκονται στις παρυφές της τρομοκρατίας, μέλη του αντιεξουσιαστικού αγώνα, διάφοροι αγωνιστές της κομμουνιστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, βρίσκονται κοντά σε καταδικασμένους για δολοφονίες τρομοκράτες. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται κοντά και στον ΣΥΡΙΖΑ, μέλη συνιστωσών του είναι και ποτέ δεν κρύφτηκαν. Τι έχει κάνει το επίσημο κόμμα; Τους έχει διώξει; Τους έχει απομονώσει; Γιατί τους κρατά στους κόλπους της;

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Σπυράκη έδωσε τέσσερα ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν γίνει μάρτυρες υπεράσπισης της «17Ν». Είναι οι Τίτος Καρίμαλης, Γιώργος Μαρκατσέλης, Δημήτρης Καρακώστας και Μανώλης Σαρρής.

Ακόμη η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ (σελ. 9) τονίζεται: Η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε «αγωνιστές και αγωνίστριες από διάφορα ρεύματα και οργανώσεις της κομμουνιστικής, της σοσιαλιστικής, της διεθνιστικής, της αντικαπιταλιστικής και αντιμπεριαλιστικής αριστεράς, το χώρο του δημοκρατικού πατριωτικού κέντρου, αλλά και τον επαναστατικό και τον ελευθεριακό χώρο...».

Πριν από ένα χρόνο, όταν ο Ξηρός δραπέτευσε, είχε προκληθεί ξανά σάλος σχετικά με το ποια είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τρομοκρατία. Τότε ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος είχε πει πως κάποιοι στην Κουμουνδούρου μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17 Νοέμβρη. Τότε λοιπόν είχαν βγει δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν στηρίξει τη «17Ν». Συγκεκριμένα, αναφέρονταν ο Μανώλης Σαρρής, ο Τίτος Καρίμαλης, ο Γιώργος Μαρκατσέλης και ο Δημήτρης Καρακώστας, οι οποίοι είχαν υπερασπιστεί τον εκτελεστή της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό. Και οι τέσσερις ανήκουν στη συνιστώσα Κοκκινοπράσινο.

Επίσης, ο Νίκος Γιαννόπουλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ο οποίος υπερασπίστηκε τον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ως «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα»

Η Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στη δίκη της 17Ν υπερασπίστηκε τον Σάββα Ξηρό επιμένοντας ότι πρόκειται για «δίκη φρονημάτων».

Ο Δημήτρης Μπελαντής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα. Νομικός με ειδίκευση σε θέματα τρομοκρατίας και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την αποφυλάκιση των «πολιτικών κρατουμένων» Αλέκου Γιωτόπουλου και Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Πάνος Λάμπρου, οι οποίοι στη δίκη της 17Ν υπήρξαν μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Μήπως να θυμίσουμε επίσης ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είχε χρησιμοποιήσει μέσα στη Βουλή τη φράση που είχε πει και ο Χρ. Ξηρός στο βίντεο πριν από ένα χρόνο: «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα».

Συνεπώς το συμπέρασμα που γεννάται είναι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να κάνει κάτι για την τρομοκρατία. Πώς θα αντιμετωπίσει τους συμπαθούντες που είναι στελέχη της; Πώς θα καταφέρει να περιορίσει το φαινόμενο όταν υποστηρίζει ότι είναι καλύτερη μια αφοπλισμένη αστυνομία; Πώς θα τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες όταν λέει ότι θα καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας;

Κανείς δεν εμπλέκει ένα κόμμα του συνταγματικού τόξου σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Ελπίζουμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι σκέφτεται και θα απομονώσει τους γραφικούς αλλά τόσο επικίνδυνους. Όμως, πολύ αμφιβάλλουμε αν θα μπορέσει να βγάλει από την ιδεολογία του την πίστη ότι οι παλαιοί και νέοι τρομοκράτες έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο όταν σκοτώνουν ή κλέβουν τράπεζες. Αυτό δύσκολα θα το αποβάλλουν. Ίσως γιατί δεν θέλουν.

Οι μάσκες πέφτουν σιγά – σιγά και αποκαλύπτεται το πραγματικό τους πρόσωπο. Από τη μια στεναχωριούνται γιατί συνελήφθη ο αρχιδολοφόνος της «17Ν» και από την άλλη ο Τσίπρας καλεί σε συμμαχία τους ακροαριστερούς του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν λοιπόν ο κόσμος της εργασίας, της προόδου, του μεροκάματου, της οικογένειας, των επιχειρήσεων θέλει αυτό το κόμμα να τον κυβερνήσει δεν έχει παρά να στηρίξει Τσίπρα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.