08 Ιανουαρίου 2015

ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΣΟΒΑΡΟΙ» ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ! Τώρα ο Σταθάκης διαψεύδει ότι δήλωσε στη D.W πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών

Άμεσα αντέδρασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ στον τίτλο που επέλεξε να βάλει στην συνέντευξη η Deutsche Welle ότι ο "ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδος"

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Newmoney.gr σημείωσε πως η συνέντευξή του αναφέρεται σε μία συνολική αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και του προσανατολισμού της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το πνεύμα της και η ουσία και το περιεχόμενο της, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όμως διευκρινίζει ότι η πρωτοβουλία του αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται μονομερώς να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική Δημοκρατία.

Νωρίτερα πάντως η συνέντευξη του κ. Σταθάκη στη Deutsche Welle αναρτήθηκε στον ιστότοπο του πρακτορείου με τίτλο που παρέπεμπε σε ευθεία διαβεβαίωση, εκ μέρους του κ. Σταθάκη, πως σε περίπτωση εκλογικής επιτυχίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα έναντι των δανειστών. (Δείτε εδώ)

Σε συνέντευξη του στη Deutsche Welle, ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε μεν πως στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνολική επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, αλλά παράλληλα φέρεται να δήλωσε πως το κόμμα του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, ενώ αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι προσανατολισμένο στα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.


Μιλώντας στην Deutsche Welle ο Γ. Σταθάκης ο οποίος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, θεωρείται μια από τις πιο μετριοπαθείς φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει ότι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνολική επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και εξηγεί πώς αυτό μπορεί να γίνει, κάνοντας λόγο για βιώσιμο χρέος, για απαλλαγή της Ελλάδας από την μόνιμη παγίδα του χρέους και επιστροφή της στην ανάπτυξη, για αντικατάσταση του μνημονίου, για το οποίο δηλώνει πως έχει αποτύχει παταγωδώς και τέλος κάνοντας λόγο για «ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων – όχι σαν αυτές που εφαρμόζει η τρόικα και οι οποίες δεν δουλεύουν – αλλα για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα λειτουργεί ως μία μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση, μια μεγάλη τομή στο φορολογικό σύστημα, στη βάση της πάταξης της διαπλοκής κράτους και μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και μια προσπάθεια η χώρα να τραβήξει την τροχιά που οφείλει να τραβήξει».