11 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! NYT: Η Ελλάδα… είναι ακριβή, επισκεφτείτε την Τουρκία και τα Σκόπια (!!!)

«Αν και η κρίση έχει χτυπήσει τη χώρα, οι τιμές παραμένουν υψηλές», αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, στο οποίο προτρέπουν τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν την Τουρκία και τα Σκόπια.

Ποια είναι τα πενήντα-δύο μέρη που πρέπει να επισκεφτούμε μέσα στη νέα χρονιά;
Η εφημερίδα New York Times σε άρθρο της αναφέρεται εκτενώς στους προορισμούς που θα μας απασχολήσουν μέσα στο 2015. Το τουριστικό αφιέρωμα της εφημερίδας φιλοξενεί 52 μέρη από όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, ωστόσο από τη λίστα λείπει η Ελλάδα, ενώ στο νούμερο 10 βρίσκονται τα Σκόπια.

Στις τελευταίες θέσεις της συγκεκριμένης λίστας φιγουράρει η Νότια Τουρκία, με τους συντάκτες του άρθρου να προτρέπουν τους ταξιδιώτες να την προτιμήσουν αντί της ακριβής Ελλάδας.

Απορρίπτετε τα ελληνικά νησιά επειδή είναι ακριβά; Δοκιμάστε την Τουρκία.

«Η Κως δεν είναι πια της μόδας, η Κας όμως είναι. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα καλά κρατεί, οι τιμές στα ελληνικά νησιά, όμως, παραμένουν πολύ υψηλές, χωρίς να προσφέρουν πολλά στον τουρίστα που ψάχνει all-inclusive διακοπές. Η Μεσόγειος όμως έχει να προσφέρει πολλά και στα νότια παράλια της Τουρκίας, υπάρχει ένα μικρό διαμάντι που λέγεται Κας. Και ενώ η διπλανή πόλη της Καρκάν έχει πήξει από μεθυσμένους Βρετανούς, αυτό το μέρος έχει μείνει παρθένο και ήσυχο. Γνωστό ως ο παράδεισος των δυτών, η μικρή πόλη έχει μια χίπικη αίσθηση κυρίως λόγω των μικρών καφέ που ακούει κανείς καταπληκτική τζαζ μουσική. Οι επισκέπτες που θέλουν και λίγο αρχαιολογικό και ιστορικό τουρισμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Κας ως βάση τους και να επισκεφτούν τα γύρω μέρη όπως η Πατάρα και ο Ξανθός» αναφέρει το ρεπορτάζ.