12 Ιανουαρίου 2015

Γυναίκα-έκπληξη σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας της Ν.Δ.; Ποια είναι (photo

Θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που μένει να επιβεβαιωθούν άμεσα, υποψήφια στο συνδυασμό Επικρατείας της Ν.Δ. και πιθανότατα στην 3η και εκλόγιμη (σε κάθε περίπτωση) θέση, κάτω από τον πρύτανη Θόδωρο Φορτσάκη, τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και πάνω από τον εκ μετεγγραφής Βασίλη Οικονόμου.
Είναι πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός και εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία «ΚΕΡΑΜΕΥΣ & ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ», που εδρεύει στην Αθήνα.

Σπούδασε νομικά στο Université Paris II (Panthéon-Assas), απ’ όπου απέκτησε το βασικό της πτυχίο (Maîtrise) και μεταπτυχιακό τίτλο (D.E.A.) με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και στη διαιτησία.

Παράλληλα με το μεταπτυχιακό της τίτλο, η Νίκη Κεραμέως δίδασκε νομικά σε πρωτοετείς φοιτητές του Université Paris II.


Στη συνέχεια, μετέβη στις ΗΠΑ, όπου απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M.) από το Harvard Law School (εικονίζεται στη 2η φωτογραφία στ’ αριστερά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε εκδήλωση των αποφοίτων του διάσημου πανεπιστημίου) και εργάστηκε για ορισμένα χρόνια στη Δικηγορική Εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP στη Νέα Υόρκη.

Επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται ενεργά ως δικηγόρος, κυρίως στους τομείς της συμβουλευτικής δικηγορίας και της διαιτησίας.

Η Νίκη Κεραμέως, αυτό είναι το όνομά της) επικεντρώνεται στους τομείς του αστικού δικαίου, της δικαστηριακής και ιδιαιτέρως της διαιτητικής επίλυσης διαφορών και παρέχει νομικές συμβουλές σε ημεδαπές και αλλοδαπές εταιρείες σε συναφή ζητήματα.