16 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Άνοιξε θέμα συμμαχιών της επόμενης ημέρας-To βάρος στο Λεκανοπέδιο

Στοχεύει και προς την πλευρά του Ποταμιού το οποίο θεωρεί δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων της ΝΔ εφόσον τα διλήμματα τεθούν με σκληρό τρόπο

Στο λεκανοπέδιο Αττικής επικεντρώνει από χθες μετά την επίσκέψή του στο δημαρχείο του Περιστερίου την προεκλογική προσπάθεια ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ενώ όλες οι μετρήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ περί τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Ο πρωθυπουργός θα αναδεικνύει την πολυγλωσσία και τις αντιφάσεις μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα κενά στην πολιτική του για την επόμενη ημέρα. Στοχεύοντας τους αναποφάσιστους που ακόμη κινούνται περί το 10% και οι μετρήσεις τους θέλουν φιλοευρωπαίους ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να αναδεικνύει τους κινδύνους για σύγκρουση με την Ευρωπαική Ένωση που συνεπάγεται η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και η εφαρμογή του προγράμματός του. Υπογραμμίζοντας την δική του πρόταση εν αντιθέσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς δήλωσε χθες ότι ακόμη και σε περίπτωση που η ΝΔ πετύχει αυτοδυναμία πάλι θα επιδιώξει την συνεργασία με όλες τις φιλοευρωπαικές δυνάμεις. Αντίθετα είπε ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθηνε πρόσκληση συνεργασία στον ΚΚΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν είναι φιλοευρωπαικές δυνάμεις αλλά του αρνήθηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά μετά τις αρνήσεις που εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την αυτοδυναμία που στην πραγματικότητα είναι η αδυναμία του να πετύχει συνεργασίες. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει το θέμα των συνεργασιών της επόμενης ημέρας επισείοντας τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας και νέας εκλογικής αναμέτρησης. Με την τακτική αυτή στοχεύει και προς την πλευρά του Ποταμιού το οποίο θεωρεί δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων της ΝΔ εφόσον τα διλήμματα τεθούν με σκληρό τρόπο.

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε ρήξη με τους εταίρους και έξοδο από την ΕΕ ή σε αναδίπλωση και νέα μνημόνια. Αντίθετα ο ίδιος χθες από το Περιστέρι δεσμεύτηκε ότι το 2015 θα βγούμε από το μνημόνιο και παράλληλα δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις καίτοι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα που μας οδήγησε σε εκλογές είναι ακόμη ανοικτή.

Στις οκτώ ημέρες που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η σύντομη προεκλογική περίοδος ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τις “στοχευμένες” επισκέψεις στο λεκανοπέδιο αφού θεωρήθηκε ότι η επίσκεψη στο Περιστέρι πήγε καλά παρά τις μικροεντάσεις που δημιουργήθηκαν. Για την Κυριακή είναι προγραμματισμένη επίσκεψη και ομιλία στην Καλαμάτα, την επόμενη Τετάρτη θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει στο Βελλίδειο ενώ θα κλείσει την περίοδο με κεντρική ομιλία στην Αθήνα. Την επόμενη εβδομάδα θα τρέξει και το τελευταίο κομμάτι της διαφημιστικής καμπάνιας με πρωταγωνιστή πάντα τον κ. Σαμαρά που θα προβάλλει το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα. Μετρημένες θα είναι και οι συνεντεύξεις που θα παραχωρήσει σε Μέσα Ενημέρωσης ενώ δεν έχει αλλάξει η απόφαση να μην κάνει ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα.

http://www.protothema.gr/politics/article/442912/tis-adifaseis-kai-ta-kena-tou-suriza-ekmetalleuetai-o-prothupourgos/