09 Ιανουαρίου 2015

www.mathetonsyriza.com : Ο Σύριζα παίρνει όμηρους τους υποψήφιους βουλευτές τους, δε θα πάρει όμηρο την ίδια την χώρα;

Στον κώδικα δεοντολογίας για τους υποψηφίους του, ο ΣΥΡΙΖΑ τους καλεί “να δεσμευτούν πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες” και παρακάτω συμπληρώνει ότι “Η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος”. Με λίγα λόγια οι υποψήφιοι βουλευτές υπογράφουν «παραίτηση» από την  βουλευτική τους έδρα, η οποία ανήκει πλέον στο κόμμα. Λογικές άλλων εποχών και άλλων καθεστώτων.
Το Σύνταγμα ορίζει με απόλυτη σαφήνεια ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ότι η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή. Μπορεί, συνεπώς, να παραιτηθεί εάν ο ίδιος το κρίνει, μπορεί και όχι. Οι βουλευτές ούτε παραδίδουν, ούτε παραδίδονται.
Όποιος το κάνει έχει απεμπολήσει το ιερό δικαίωμα της εκπροσώπησης, το δικαίωμα του βουλευτή. Έχει δηλαδή παραιτηθεί πριν καν εκλεγεί.
Γιατί το κάνει αυτό ο Τσίπρας; Γνωρίζει  πως η  επόμενη μέρα θα είναι ζόρικη για αυτόν και  επιβάλλει στους υποψήφιους βουλευτές του να υπογράψουν την παραίτησή τους. Και να μην έχουν προσωπική συνείδηση, αλλά τυφλή κομματική υποταγή. Και θέλει από τώρα να τους έχει δεμένους. Αλήθεια όμως, δεν οφείλει ο Αλέξης Τσίπρας να παραιτηθεί την επόμενη μέρα σε περίπτωση ενός άσχημου αποτελέσματος για τον ΣΥΡΙΖΑ;
Προφανώς θα έχει αντιδράσεις και προφανώς θα έχει βουλευτές που θα τον αμφισβητήσουν. Για αυτό και θέλει από τώρα να τους δεσμεύσει.















https://www.facebook.com/mathetonsyriza