09 Φεβρουαρίου 2015

Στα κάγκελα 1.986 εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές - Με τι απειλούν

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 1.986 εργαζόμενοι αν σταματήσουν οι εργασίες στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές οι οποίοι απειλούν να...οχυρωθούν στα ορυχεία και αποκλείσουν τη Βουλή.

Σαφές μήνυμα οτι θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν τις δουλείες τους στέλουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός". Χθες μάλιστα έδωσαν συνέντευξη τύπου, γνωστοποιώντας τις προθέσεις τους.

Στα κάγκελα οι 1.986 εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές

Οπως δήλωσε στο Newsit ο Πρόεδρος των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων στα μεταλλεία χρυσού, Γιώργος Χατζής, "oι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία μετά τις δηλώσεις των Υπουργών της νέας κυβέρνησης. Τον αγώνα που θα δώσουμε για να μη γυρίσουμε στα πέτρινα χρόνια της ανεργίας του 1993 και του 2003 τον ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε όπου κι αν χρειαστεί και να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την κοινωνία μας, την εργασία μας και την ευημερία του τόπου μας.

Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία σε όλους τους εργαζομένους γιατί οι δηλώσεις των Υπουργών είναι ενάντια σε αυτή την επένδυση, χωρίς βέβαια οι άνθρωποι να είναι ενημερώμενοι. Γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Χωρίς να έχουν ενημέρωση βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις, αντίθετα από τις εργασίες μας και την κοινωνία μας.

Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 1.986 άμεσα εργαζόμενους και πάνω από 3.000 εργαζόμενους έμμεσα, από υπηρεσίες, από εργολαβίες, από καταστήματα τα οποία δουλεύουν λόγω της ύπαρξης των εργαζομένων στα μεταλλεία. Ο κύκλος εργασίας είναι τεράστιος, πολύ επαγγελματίες δουλεύουν αυτή τη στιγμή γιατί σε αυτή την περιοχή υπάρχουν χρήματα και μπορεί και κινείται όλη η αλυσίδα των μαγαζιών και των καταστημάτων.

"Μας τρομοκρατούν" καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

"Πάρα πολλοί εργαζόμενοι έχουν απειληθεί, έχουν προπηλακιστεί, έχουμε φυγαδεύσει με όλη τη σημασία της λέξης από το χώρο εργασίας τους συναδέλφους, έχετε δει εικόνες από φωτιά που έχουν βάλει στα εργοτάξια, φύλακες κινδύνευσαν να καούν" καταγγέλει ο κύριος Χατζής. "Εκτός αυτού" συνεχίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων "συνάδελφοι που κατοικουν σε χωριά κοντά στα μεταλλεία, φοβούνται ακόμη και να βγουν από τα σπίτια τους. Η τρομοκρατία που αυτή τη στιγμή υπάρχει στους εργαζομενους είναι τεράστια.

"Θα αποκλειστούμε μέσα στα ορυχεία, θα φτάσουμε και στη Βουλή αν χρειαστεί" 

Για τη μορφή των κινητοποιησεων των εργαζομένων ο κύριος Χατζής ξεκαθάρισε "υπάρχουν πολλές σκέψεις, από το να κλειστούμε μέσα στα ορυχεία μέχρι και να κατέβουμε στην Αθήνα και τη Βουλή. Νομίζω οτι με τη συνένευξη τύπου που δώσαμε χθες, στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα και στον κόσμο και στην κοινωνία για να καταλάβουν όλοι, ποιοι πραγματικά είμαστε. Να μην ακούγεται μόνο η πλευρά και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Γιατί μέχρι στιγμής, η παραπληροφόρηση για το τι κάνουμε, για το πως δουλεύουμε, για το πόσοι είμαστε, είναι άλλο πράγμα. Κανείς ποτέ κανείς δεν ήρθε να δει την πραγματικη μας δουλειά. Εμείς δε φοράμε ούτε κουκούλες, ούτε μαντήλια, είμαστε με τα πρόσωπα καθαρά και δουλεύουμε νόμιμα και ηθικά" είπε τέλος ο κύριος Χατζής.