05 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ! Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Πούτιν στις 2 το μεσημέρι -Καλεσμένος στη Μόσχα στις 9 Μαΐου

Στις 9 Μαϊου όταν θα έχουν κριθεί τα πάντα... και ο Πούτιν θα έχει πλακωθεί με τη Μέρκελ για χάρη της Ελλάδας... και μετά οι ηλίθιοι ξύπνησαν 

Λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ όλοι ανέμεναν τις δηλώσεις Σόιμπλε και Βαρουφάκη, ο πρωθυπουργός μίλησε στο τηλέφωνο με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνει την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τι λέει το Μέγαρο Μαξίμου ότι είπαν

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Παράλληλα και οι δύο τόνισαν την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς είναι δύο χώρες με βαθιές και ιστορικές σχέσεις, ιδίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ενώ τονίσθηκε η σημασία της εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο Πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στον ναζισμό. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Το ακριβές περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας δεν είναι γνωστό, εκτός από τα στοιχεία που το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να προβάλει.

Ας σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, μερικά λεπτά μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του διέρρευσε στους δημοσιογραφους την είδηση ότι επίκειτο τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν.



Πηγή: Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Πούτιν στις 2 το μεσημέρι -Καλεσμένος στη Μόσχα στις 9 Μαΐου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190276/o-tsipras-tilefonise-ston-poytin-stis-2-mesimeri-kalesmenos-sti-mosha-stis-9-maioy#ixzz3QsR5pgdX