11 Φεβρουαρίου 2015

Άνω του 20% η απόδοση στο 3ετές ομόλογο

Εν αναμονή της μάχης, που θα ξεκινήσει σήμερα στo Eurogroup στις 18.30, τα ελληνικά ομόλογα πιέζονται εκ νέου, με την απόδοση στο 3ετές να ξεπερνά νωρίτερα το 20%. Τελευταία η απόδοση στο 3ετές βρισκόταν στο 20,52%, το 5ετές βρισκόταν στο 16,20% ενώ το 10ετές αγγίζει πάλι το 11%.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται, στο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, σήμερα στις Βρυξέλλες. Παρόντες θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μario Draghi και η επικεφαλής του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.

Το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για μία συμφωνία στο επόμενο Eurogroup της Δευτέρας, 16 του μήνα, ωστόσο αναμένεται να φανούν οι πρώτες ενδείξεις του τι θα ακολουθήσει.

Και ενώ η Ελλάδα μάχεται για την ευρωπαϊκή της προοπτική, η Πορτογαλία ετοιμάζεται σήμερα να εκδώσει 10ετές ομόλογο ύψους 1,25 δισ. ευρώ. Οι πορτογαλικές αποδόσεις στη δευτερογενή αγορά έχουν μερικώς αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της έχουν αυξήσει τις ανησυχίες μίας πιθανής εξόδου της τελευταίας από την ευρωζώνη.