17 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Πάει για Πρόεδρος ο μοιραίος πολιτικός που έβλεπε το 2008 την Αθήνα να καίγεται! Η στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑίοι το ακούν και παγώνουν!

-ΒΙΝΤΕΟ την ώρα που ο Τσίπρας προτείνει τον Παυλόπουλο κάποιοι βουλευτές χειροκροτούν και κάποιοι έχουν παγώσει
-Πανηγυρίζει ο Αντώναρος-Κλαίνε οι ΠΑΣΟΚοι
-Αυτή είναι η οικογένεια του Προκόπη Παυλόπουλου

Έκανε την έκπληξη ο Αλέξης Τσίπρας και πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υποδέχτηκε την ανακοίνωση του ονόματος με ένα κάποιο χειροκρότημα, που θα χαρακτηριζόταν από χλιαρό ως ανύπαρκτο.

Το όνομα του άλλοτε υπουργού και μέχρι πρότινος βουλευτή της Ν.Δ. είχε μεν ακουστεί αλλά το μεγάλο φαβορί από το χώρο της Κεντροδεξιάς ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με δεδομένο ότι εκτός από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Παυλόπουλος θα ψηφιστεί και από τη Ν.Δ., αναμένεται να εκλεγεί αύριο Τετάρτη, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη Βουλή στην ψηφοφορία που θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα.

Ο μοιραίος πολιτικός που έβλεπε το 2008 την Αθήνα να καίγεται

Ο μοιραίος άνθρωπος που παρέδωσε το 2008 την Αθήνα στους αναρχικούς και παρακολουθούσε από το γραφείο του στην Κατεχάκη τους εμπρησμούς των καταστημάτων, των τραπεζών και των υπουργείων επιβραβεύτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα με το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άφησε άφωνη τη μισή Ελλάδα και δείχνει την ποιότητα των αξιοκρατικών του κριτηρίων.

Βέβαια δεν κρίνουμε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απ’ την κομματική του διαδρομή αλλά με βάση την προσφορά του στο λαό και στο Έθνος.

Δυστυχώς ο Προκόπης Παυλόπουλος συνέδεσε το όνομά του με τις μαύρες μέρες που έζησε η Αθήνα το 2008 εξαιτίας της ανικανότητάς του να ελέγξει στοιχειωδώς την κατάσταση.

Πάντως για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξαπάτησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στον οποίο μέχρι προχθές τηλεφωνούσε για να τον ενημερώσει ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το κακό είναι ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον είχε πιστέψει…

ΒΙΝΤΕΟ-Την ώρα που ο Τσίπρας προτείνει τον Παυλόπουλο κάποιοι βουλευτές χειροκροτούν και κάποιοι έχουν παγώσει

Δεκτή με χλιαρά χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγινε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον Προκόπη Παυλόπουλο. Οι περισσότεροι δείχνουν να έχουν παγώσει.

Με κομμένη την ανάσα δείχνουν να περιμένουν στο βίντεο που ακολουθεί τα λόγια του Πρωθυπουργού και την πρότασή του για Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Η κοινοβουλευτική ομάδα παρακολουθεί σιωπηλή την εισαγωγή που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για αριστερή υποψηφιότητα.
Οταν προφέρει το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου οι περισσότεροι βουλευτές δεν χειροκροτούν.


Πανηγυρίζει ο Αντώναρος-Κλαίνε οι ΠΑΣΟΚοι

«Βροχή» σχολίων προκάλεσε η επιλογή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων αλλά και πρώην «πρωταγωνιστές» της πολιτικής σκηνής μέσω των social media εξέφρασαν την άποψή τους για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου.

Πρώτος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter έσπευσε να ευχηθεί «καλή εκλογή» στον Προκόπη Παυλόπουλο, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Φίλε Προκόπη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χαμογελάει από ψηλά. Θεός και λαός μαζί σου. Καλή εκλογή. Γράψε ιστορία!». Μάλιστα ανέβασε και μία παλαιότερη φωτογραφία στην οποία έχει έναν εναγκαλισμό με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Θετικό ήταν και το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου «εξαιρετική και εθνικά ωφέλιμη» και συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του.

"Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εξαιρετική και εθνικά ωφέλιμη επιλογή του στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου" έγραψε στο Τwitter.

"Mε μεγάλη συγκίνηση έσφιξα στην αγκαλιά μου κι ευχήθηκα κάθε επιτυχία στον μελλοντικό πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, φίλο για 40 χρόνια", συνέχισε με νέο tweet.


Ωστόσο, η υποψηφιότητα Παυλόπουλου προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έγραψε στο twitter ότι θα προτείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως τον «άνθρωπο που απορύθμισε τη δημόσια διοίκηση κ συνέβαλε στη δημιουργία της κρίσης».



Την δυσαρέσκειά του για την πρόταση του Πρωθυπουργού εξέφρασε και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έγραψε στο twitter:

«Ντρέπομαι για λογαριασμό του κ.Τσίπρα... "πες μου την επιλογή σου για ΠτΔ, να σου πω ποιος είσαι"», ήταν το σχόλιο του πρώην υπουργού.


«Eτσι, πάντα μπροστά (και αριστερά) !!! Και όπως μόλις είπε ο Τσίπρας ήδη το αισθανόμαστε...», έγραψε στο twitter ο εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής.


Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Το ξέπλυμα Καραμανλή συνεχίζεται....», έγραψε ο κ. Μωραΐτης στο twitter.


Αυτή είναι η οικογένεια του Προκόπη Παυλόπουλου

Παντρεμένος με την δικηγόρο Βλασία Παυλοπούλου-Πελτσεμή είναι ο μέλλων Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και έχει τρία παιδιά.

Ο μεγάλος γιός του Προκόπη Παυλόπουλου παντρεύτηκε την δικηγόρο Τζίνα Κόφφα το 2014 και στον γάμο παρέστη και ο Κώστας Καραμανλής.



Η καταγωγή της οικογένειας του κ. Παυλόπουλου είναι από την Πελεκανάδα Μεσσηνίας και το ειδύλλιο των νεόνυμφων ξεκίνησε το 2009, όταν η δικηγόρος Τζίνα Κόφφα βάφτισε στην Καλαμάτα την εγγονή του κ. Παυλόπουλου, από την κόρη του Ζωή.

Η κόρη Μαρία
Η άλλη κόρη του Μαρία Παυλοπούλου έγινε γνωστή όταν κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Λιβάνη τις «Αλμυρές γεύσεις, γλυκές απολαύσεις», μια συλλογή από συνταγές. «Η Ελλάδα, τα νησιά της, ο γαλανός ουρανός, το πράσινο της γης είναι έμπνευση, μυρωδιά, γεύση, αύρα, όσφρηση. Αν τα παντρέψεις όλα μαζί, σου δίνουν το πιο λαχταριστό πιάτο. Γεμάτο άρωμα θάλασσας και ευωδιά βουνού. Συνταγές για όσους αγαπούν περισσότερο τα λαχανικά και τα φρούτα», αναφέρει η ίδια για το βιβλίο της σε όποιον τη ρωτά σχετικά.
Η όμορφη Μαρία, πάντως, δεν ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική. Μετά την αποφοίτησή της από την Ελληνογαλλική Σχολή των Ουρσουλίνων στο Ψυχικό, σχολείο στο οποίο ήταν μαθήτρια και η μητέρα της, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τώρα είναι αφοσιωμένη στη διδασκαλία. «Δεν έχει καμία σχέση με άλλους πολιτικούς γόνους. Αντίθετα, είναι μια σεμνή και μετρημένη κοπέλα, η οποία αφήνει θετικές εντυπώσεις απ’ όπου περνά», λένε παλιοί συμφοιτητές της στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μάλιστα και οι σπουδές της την έχουν επηρεάσει, καθώς πολλά αγαπημένα της πιάτα είναι από τη γαλλική κουζίνα, την οποία αγαπά και ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στο Παρίσι και από τότε είναι λάτρης των παριζιάνικων σπεσιαλιτέ. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός είχε βρεθεί στην «πόλη του φωτός» με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης. Το 1975 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA από το Πανεπιστήμιο Paris II (πρώην Σορβόννη) και το 1977 ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο με βαθμό Αριστα.




Ο εκ των στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή έχει μεγάλη αδυναμία στην κόρη του, κάτι το οποίο φαίνεται κάθε φορά που μιλά για αυτήν, αλλά και στα άλλα δύο παιδιά που έχει αποκτήσει με τη Βλασία Παυλοπούλου-Πελτσεμή, η οποία, εκτός από σύντροφός του στη ζωή, είναι και βασικό στέλεχος του δικηγορικού του γραφείου.
Η Ζωή Παυλοπούλου είναι νηπιαγωγός, και ο Βασίλης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και είναι δικηγόρος, ενώ από το 2003 δραστηριοποιείται έντονα στο πλαίσιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Αχώριστη με τη δίδυμη αδελφή της
Η Μαρία Παυλοπούλου με την αδελφή της, Ζωή, είναι δίδυμες. Μάλιστα, οι φίλοι τους ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να τις ξεχωρίσουν. «Είναι ίδιες σαν μια σταγόνα νερό και αχώριστες. Πρόκειται για μια πολύ δεμένη οικογένεια», αναφέρουν άνθρωποι από το στενό τους περιβάλλον. Οι ίδιοι επισημαίνουν και τους δεσμούς που έχει η οικογένεια Παυλόπουλου με την Καλαμάτα, την ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην υπουργού (εκεί μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο), την οποία επισκέπτονται αρκετά συχνά είτε για διακοπές είτε για να δουν συγγενείς.
«Η Μεσσηνία, όπου διατηρούν σπίτι, είναι σταθερός προορισμός τους τα τελευταία χρόνια, ενώ στη Μαρία αρέσει να επισκέπτεται και ορεινά χωριά του νομού, όπως η Πελεκανάδα, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Καλαμάτας, στον Δήμο Αριστομένους», επισημαίνουν πρόσωπα κοντά στις κόρες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δίπλα στη σύζυγό του Βλασία: