22 Φεβρουαρίου 2015

Η Σέχτα Επαναστατών πίσω από τη δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού; – Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί

- Οι ομοιότητες με τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, το 2009 στην Κυψέλη
- Προχειρότητα και ωμότητα χαρακτηρίζουν τις δύο ενέργειες
- Σε ποιους έχει γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου 
- Τα προφητικά λόγια του 47χρονου αρχιφύλακα - Γνώριζε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο 
Σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό των δραστών που εκτέλεσαν εν ψυχρώ χθες τον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Μάκη Γκαλιμάνη, έχουν επιδοθεί οι αστυνομικές Αρχές.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες είναι τρία.

Το πρώτο, ακραίο μεν, αλλά υπαρκτό, είναι αυτό της επανεμφάνισης της “Σέχτας Επαναστατών”. Η χθεσινή δολοφονία έχει ομοιότητες με την πρώτη εκτέλεση που είχε κάνει η οργάνωση, το 2009, στην Κυψέλη όταν είχαν σκοτώσει τον αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα, που φρουρούσε γυναίκα-μάρτυρα για την υπόθεση του ΕΛΑ.

Η ομοιότητα έγκειται στο γεγονός ότι οι δράστες των δύο δολοφονιών γάζωσαν με πολλές σφαίρες τα θύματά τους, αλλά και η προχειρότητα με την οποία πραγματοποίησαν τις εκτελέσεις.


Η μεγάλη διαφορά, ωστόσο, έγκειται στο οικιστικό περιβάλλον των δύο δολοφονιών. Η πρώτη, αυτή του Νεκτάριου Σάββα, έγινε μέσα στην πόλη, γεγονός που διευκόλυνε τους δράστες να χαθούν, ενώ η δεύτερη, του 47χρονου αρχιφύλακα, έγινε σε αραιοκατοικημένη περιοχή όπου εύκολα ο δράστης δίνει στόχο.

Άλλωστε για τον λόγο αυτό, η τοπική αστυνομία είχε αναφορές τις προηγούμενες ημέρες από κατοίκους για την παρουσία του μαύρου passat στην περιοχή.

Συνεργασία ποινικών-τρομοκρατών;
Το δεύτερο σοβαρό σενάριο που εξετάζεται είναι αυτό της συνεργασίας ποινικών και τρομοκρατών κρατούμενων στις φυλακές,οι οποίοι έχουν αντιδράσει στη δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος τύπου Γ στο Δομοκό, όπου εργαζόταν ως αρχιφύλακας ο Μάκης Γκαλιμάνης.

Άλλωστε, έχουν γίνει κατά το παρελθόν βομβιστικές ενέργειες και έχουν υπάρξει απειλές τόσο από ποινικούς κρατούμενους όσο και από τρομοκράτες σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ακόμη και σε πρώην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού.

Το γεγονός ότι βαριά ονόματα του ελληνικού υποκόσμου απειλούσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να έχουν τις ανέσεις τους, αποτελεί ένα μεγάλο πεδίο έρευνας για τους αστυνομικούς, οι οποίοι ήδη έχουν κάνει άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών σε συγκεκριμένα τηλέφωνα ύποπτων και εξετάζονται συνομιλίες και επαφές που είχαν το τελευταίο διάστημα.

Το τρίτο σενάριο που εξετάζεται είναι ακόμα και το ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών μεταξύ του αρχιφύλακα και ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου, πάντα με φόντο τις φυλακές.

Το σενάριο αυτό απασχολεί τους αστυνομικούς, καθώς το θύμα ναι μεν ήταν διπλωμάτης ως αρχιφύλακας και μπορούσε να γεφυρώνει καταστάσεις, ωστόσο, σε ακραίες περιπτώσεις δεν δίσταζε να επιβάλλει ποινές απομόνωσης σε κρατούμενους που δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα.

Τα προφητικά λόγια του 47χρονου αρχιφύλακα
Η επόμενη ημέρα από τη στυγερή δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη, βρίσκει συγκλονισμένους τους δικούς του ανθρώπους.

Εκτός από τους συγγενείς του, σε κατάσταση σοκ από την εκτέλεση βρίσκονται και οι συνάδελφοι του άτυχου αρχιφύλακα, οι οποίοι δεν ήθελαν να πάνε σήμερα στη δουλειά τους.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι οικογένειες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ανησυχούν και τους λένε: «Καλύτερα να παραιτηθείτε και να μείνετε χωρίς δουλειά, παρά να σας χάσουμε... ».

Την ίδια ώρα, ανατριχιαστική είναι η πληροφορία ότι ο ίδιος ο αρχιφύλακας είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι μπορεί να είναι στόχος, λέγοντας ότι η δουλειά του είναι τέτοια που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο ποτέ δεν είχε ζητήσει προστασία.

«Ελπίζω μόνο αν συμβεί κάτι τέτοιο να μην είναι μαζί μου και κάποιος δικός μου άνθρωπος και πάθει και κείνος κακό...», φέρεται να είχε πει προφητικά ο άτυχος αρχιφύλακας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, lamiareport.gr
newsit.gr