21 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίες; Η φοιτήτρια που έφτιαξε γιαούρτι με βακτήρια από το αιδοίο της

Υπάρχουν διδακτορικές εργασίες που έχουν αλλάξει τον ρου της ιστορίας, υπάρχουν και άλλες που δίνουν τροφή για... σκέψη. Τον περασμένο Αύγουστο, η Cecilia Westbrook, από το Πανεπιστήμιο University of Wisconsin στο Madison, αποφάσισε να κάνει διατριβή εξερευνώντας τη δύναμη του αιδοiου της.

Σύμφωνα με τη νεαρή, τα πιο κοινά βακτηρίδια που βρίσκονται σε έναν υγιή κόλπο είναι του λακτοβακίλλου – τα ίδια βακτήρια που βρίσκονται συνήθως στο γιαούρτι. Αποφάσισε λοιπόν, να προχωρήσει σε ένα μάλλον ακραίο πείραμα: κατάφερε να φτιάξει μια ποσότητα από... δικό της γιαούρτι.

Ωστόσο, η Westbrook ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες σχετικά με την παρασκευή του γιαουρτιού με κολπική βακτήρια.

Για να κάνει το πείραμα, χρησιμοοποιήθηκαν τρία κύπελλα: ένα με γιαούρτι με μια παραδοσιακή καλλιέργεια εκκίνησης, ένα μόνο με γάλα και ένα με γάλα και τη δική της.. συνεισφορά.

Η νεαρή, αφού προετοίμασε το μείγμα, έπεσε για ύπνο και όταν ξύπνησε έφαγε το δείγμα με blueberries, λέγοντας πως είχε γεύση ινδικού γιαουρτιού. «Κάθε αιδοίο έχει εκατοντάδες βακτήρια και μικροοργανισμούς, διαφορετικών ειδών. Το κύριο όμως λέγεται λακτοβάκιλλος και χρησιμοποιείται αρκετές φορές για τη ζύμωση γάλακτος, γιαουρτιού αλλά και τυριού», ανέφερε η Westbrook και συμπλήρωσε: «Κατά κάποιον τρόπο, είναι προφανές. Μπορείς να φτιάξεις γιαούρτι από τη δική σου χλωρίδα, όμως κανείς δεν είχε σκεφτεί και τολμήσει να το πραγματοποιήσει».