17 Φεβρουαρίου 2015

Και ναι ο γάτος Σόιμπλε έχει απαντήσει στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ πριν κατατεθεί: Το θέμα δεν είναι η παράταση αλλά οι σαφείς υποσχέσεις για ολοκλήρωσή του

«Παράταση του προγράμματος έχει σημασία μόνο εάν η Ελλάδα σκοπεύει να το ολοκληρώσει. Θέλουμε σαφείς υποσχέσεις για αυτό» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του Ecofin ξεκαθαρίζοντας ότι υπήρχε «πλήρης συναίνεση στο Eurogroup αναφορικά με την Ελλάδα», ενώ διευκρίνισε ότι «πάντα λέγαμε ότι κάθε πρόγραμμα πρέπει να αξιολογείται από τους τρεις θεσμούς, ανεξαρτήτως πώς επιλέγουμε να τους ονομάζουμε».

Στην συνέχεια ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «Το θέμα δεν είναι το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, είναι η ουσία και η αξιοπιστία του.

Η Ελλάδα πρέπει να δώσει αξιόπιστες δεσμεύσεις» ανέφερε σημειώνοντας ότι «Ξέρουμε πως η κατάσταση στην Ελλάδα δεν γίνεται καλύτερη» για να καταλήξει

«Η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει εάν θέλει αυτό το πρόγραμμα ή όχι. Δεν φαίνεται να ξέρει τι θέλει».

Ο Γερμανός Υπουργός σημείωσε μάλιστα ότι «Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταλάβει αν ο Γ. Βαρουφάκης και η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό».