10 Φεβρουαρίου 2015

Δεύτερο χτύπημα για την Βέφα Αλεξιάδου μέσα σε λίγους μήνες: Πέθανε κι η δεύτερη κόρη της!

Έσβησε το χαμόγελο και της δεύτερης της κόρης Αγγελικής, αύριο στη 1 το μεσημέρι η κηδεία της στο νεκροταφείο Νέας Ερυθραίας

Η σημερινή ημέρα επεφύλασσε ένα τραγικό παιχνίδι για την κ. Βέφα Αλεξιάδου. Από τη μια τον εορτασμό των γενεθλίων της εγγονής της Χαρούλας και από την άλλη τον αποχαιρετισμό και της δεύτερής της κόρης της Αγγελικής που έφυγε από τη ζωή νικημένη από την επάρατο νόσο.
Είναι η ίδια γυναίκα που πριν λίγους μήνες αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει την κόρη της συνοδεύοντάς την στον τελευταίο τόπο κατοικίας της.

Από τότε το μόνο στήριγμά της θα ήταν οι εγγονές της, τα «παιδιά» της όπως είχε πει μιλώντας στο protothema.gr στα οποία και αφοσιώθηκε. Βέβαια πέραν της ανοιχτής, ανεπούλωτης πληγής στην καρδιά της μετά το χαμό της Αλεξίας είχε και την έννοια της άλλης της κόρης της Αγγελικής.

Η Αγγελικούλα ένα ήπιων τόνων πλάσμα η οποία ζούσε ευτυχισμένη επί σειρά χρόνων με το σύζυγό της γνωστό μουσικό Γιάννη Ντοντορό και η οποία αν και δεν είχε αποκτήσει παιδιά αγαπούσε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο της ανιψιές της σα να ήταν δικά της παιδιά. Είναι το κορίτσι αυτό που πριν λίγα χρόνια θα ερχόταν αντιμέτωπο με τον καρκίνο που θα της χτυπούσε την πόρτα και εκείνη θα προσπαθούσε να βρει κουράγιο για να ξεκινήσει μία άνιση μάχη μαζί του.


Μία επέμβαση που θα προηγείτο θα έδινε κάποιες ελπίδες οι οποίες όμως δε θα κρατούσαν για πολύ. Η κατάσταση της υγείας της είχε αρχίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα να επιδεινώνεται με άμεση συνέπεια να μην καταφέρει ούτε να παραστεί στην κηδεία της αδελφής της. Όταν έμαθε το χαμό της είχε καταρρεύσει θα πει άνθρωπος του περιβάλλοντός τους: «Ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση ήδη λόγω της υγείας της νοσηλευόταν άλλωστε σε νοσοκομείο εκείνη την περίοδο και ο χαμός της Αλεξίας την αποτελείωσε θα έλεγα, ήταν τόσο ξαφνικό και αναπάντεχο αυτό που την τσάκισε.

Ήταν πάντα δεμένες και ο χαμός της Αλεξίας της στοίχισε πολύ», θα πει φίλος της οικογένειας. Η Αγγελική προσπαθούσε όλο αυτό τον καιρό έχοντας στο πλευρό το σύζυγό της να το παλέψει, να δώσει όλο της τον εαυτό για να καταφέρει να βγει νικήτρια από αυτή τη φοβερή περιπέτεια που αντιμετώπιζε με την υγεία της. Δεν τα κατάφερε.
Το πλέον συγκλονιστικό όλων είναι η ίδια δε το γνώριζε μέχρι τουλάχιστον πριν από λίγη ώρα.
Πώς να πουν σε μια γυναίκα που έθαψε το ένα της παιδί πριν λίγο καιρό ότι θα πρέπει να θάψει και το άλλο; Πως; Με τη δύναμη;


Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι η κ. Βέφα σήμερα αναρτούσε ευχές στην εγγονή της Χαρά για τα γενέθλιά της. Το μήνυμά της στο Facebook έγραφε συγκεκριμένα: «Σημερα Μνημη του Αγιου Χαραλάμπους γιορταζει η εγγονη μου η Χαρα. Χαρουλα μου γλυκια, αγαπημενη εγγονουλα μου, ξερω πως το δωρο που σου κανω σημερα για τη γιορτη σου, θα σου αρεσει, αφου αγαπας τοσο πολυ τη λογοτεχνια κι αυτην ετοιμαζεσαι να σπουδασεις στην Αγγλια.

Ειναι το υπεροχο ποιημα "ΑΝ" του Βρετανου λογοτεχνη και ποιητη Κιπλινγκ, που κλεινει στους στιχους του ολα οσα χαρακτηριζουν τον αληθινο ανθρωπο. Κι εκεινο που μετραει στη ζωη δεν ειναι ν'αποκτησεις ολες τις γωσεις και τη μορφωση και τη σοφια του κοσμου, αλλα να καταφερεις να γινεις ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Χρονια πολλα, καλα, επικοδομητικα, χαρουμενα, επιτυχημενα και ευτυχισμενα σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου με ολη μου την αγαπη. Νασαι γερη και να επιτυχεις ολους τους στοχους σου στη Ζωη».


Πριν από λίγη ώρα θα πληροφορούνταν το χαμό και της άλλης της κόρης.
Η κ. Βέφα είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση όπως μας ενημερώνουν άνθρωποι από το περιβάλλον της και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της για να βρει δύναμη να θρηνήσει και να αποχαιρετίσει και την Αγγελικούλα της…

Στρατής Λιμνιός
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ