21 Φεβρουαρίου 2015

ΣΙΓΑ ΠΑΝΟ! ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ!Λαφαζάνης: Δεν θα συνεχίσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις -Δεν μας ενδιαφέρουν οι κεντροαριστεροδεξιές σούπες

Κάθετα αντίθετος στη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία και πολύ περισσότερο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων, όπως είπε.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι ισχύουν στο ακέραιο οι προγραμματικές δηλώσεις και υπογράμμισε ότι θα επανεξεταστούν συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» πριν από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, ο κ. Λαφαζάνης τόνιζε «δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια συμφωνία η οποία θα σκοπεύει να ακυρώσει τον πυρήνα του ριζοσπαστικού προοδευτικού μας προγράμματος».

Σε άλλη συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι οποιαδήποτε κι αν είναι η εξέλιξη των συζητήσεων στις Βρυξέλλες, ο πυρήνας της πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, προαναγγέλλοντας σε βάθος χρόνου και νέα μέτρα ανακούφισης όσων χτυπήθηκαν τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση.

Ακόμη, υποστήριξε πως παρά την επιλογή ενός κεντροδεξιού για τη θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρουν συναινέσεις με δυνάμεις που δεν έχουν αντιμνημονιακό και προοδευτικό πρόσημο, απορρίπτοντας συμμαχίες με δυνάμεις που βρίσκονται στην Κεντροδεξιά.

«Δεν είναι στις επιλογές μας γενικότερα οι κεντροαριστεροδεξιές σούπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά αυτές οι συναινέσεις πρέπει να έχουν πολιτική ραχοκοκαλιά, σαφή αντιμνημονιακό προσανατολισμό και προοδευτικό προγραμματικό πρόσημο» αναφέρει.