12 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΟΣ! Στρος Καν: Είχα αγοράσει μια γκαρσονιέρα για σ@ξ και επαγγελματικά ραντεβού

Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της απολογίας του, ο πρώην Δον Ζουάν της Γαλλίας, παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου στη Λιλ, ότι διατηρούσε μια γκαρσονιέρα στο 16ο διαμέρισμα των Παρισίων για δύο λόγους: Πρώτον για σεξ και δεύτερον για τα εργασιακά του καθήκοντα. Μάλιστα, είπε πως επειδή ήταν παντρεμένος, είχε βάλει στο ο κουδούνι άλλο όνομα!

Ο Στρος Καν δήλωσε με το... χέρι στην καρδιά ότι είναι ο ιδιοκτήτης της γκαρσονιέρας κι ότι εκεί είχε ερωτικές περιπτύξεις με κοπέλες που, όμως, δεν γνώριζε ότι ήταν ιερόδουλες.

O γαλλικός Τύπος υπενθυμίζει ότι σήμερα ολοκληρώνεται η απολογία του, η οποία διήρκεσε τρεις ημέρες. Χθες, ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο σεξουαλικός πόθος δεν είναι έγκλημα, εκφράζοντας μάλιστα και την έντονη δυσφορία του για την εμμονή των Παρισίων στις ερωτικές του προτιμήσεις και συνήθειες.

Παραδέχτηκε για μία ακόμη φορά ότι, ήταν ενεργός στα σεξουαλικά πάρτι που διοργανώνονταν από φίλους του σε διάφορα ξενοδοχεία όπως το «Κάρλτον», σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον μεταξύ των ετών 2009-2011.

Ο Στρος Καν ουδέποτε αρνήθηκε ότι συμμετείχε στα πάρτι οργίων, επιμένει όμως δεν ήταν ο υποκινητής τους.

«Δεν γνώριζα πως τα κορίτσια που μου έκαναν συντροφιά είχαν πληρωθεί», είπε και πρόσθεσε: «Αν ήξερα ότι τα κορίτσια που συναντούσα ήταν "πεταλουδίτσες της νύχτας", δεν επρόκειτο να συμμετείχα στα ροζ πάρτι».

«Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο επειδή οι ιερόδουλες είναι ευάλωτες στις πιέσεις», ανέφερε.

Χθες, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ παραδέχτηκε, επίσης, στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι, η σεξουαλικότητά του είναι μάλλον πιο άγρια από ό,τι του μέσου όρου, και πρόσθεσε πως «δεν είχε ιδέα εκείνη τη στιγμή ότι οι εμπειρίες αυτές ήταν τόσο δυσάρεστες όσο περιγράφουν οι γυναίκες αυτές στο δικαστήριο».

«Λυπάμαι πολύ», είπε χτες ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, απαντώντας στις κατηγορίες μιας ιερόδουλης από το Βέλγιο, ονόματι Τζέιντ.

Η κοπέλα κατηγόρησε τον Στρος Καν ότι είχε μαζί της «παρά φύση σεξουαλική επαφή» σε ξενοδοχείο το 2009, χωρίς να τη ρωτήσει, γεγονός που κατά την ίδια αποδεικνύει ότι γνώριζε ότι ήταν ιερόδουλη.

«Εάν με είχε ρωτήσει θα του είχα πει όχι. Δεν μου άρεσε», τόνισε η Τζέιντ, η οποία παραδέχτηκε, όμως, ότι έλαβε 2.000 δολάρια για να πάρει μέρος σε σεξουαλικό πάρτι στο οποίο θα συμμετείχε ο Στρος Καν στην Ουάσιγκτον. Μάλιστα η Τζέιντ υποστήριξε στο δικαστήριο ότι του είχε πει ότι εργάζεται σε σεξ-κλαμπ κατά τη διαδρομή μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι το ξενοδοχείο και άρα, γνώριζε πως εργαζόταν ως πόρνη.

Ο Στρος Καν παραδέχθηκε το συμβάν αλλά αναρωτήθηκε: «Αφού η Τζέιντ είχε ταραχτεί τόσο όσο μας λέει τώρα, γιατί κάθισε μετά και μίλησε και ήπιε καφέ;».

Επίσης, δεν έκρυψε επίσης την ενόχλησή του για την εμμονή της γαλλικής Δικαιοσύνης στις σεξουαλικές του προτιμήσεις και είπε: «Αρχίζω να εκνευρίζομαι σιγά σιγά. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να να έχει άποψη για τη φύση της σεξουαλικής μου συμπεριφοράς κατ' ιδίαν, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν τη δίκη». Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν του αρέσει η πορνεία γιατί τη θεωρεί «περιορισμό της ανθρώπινης ελευθερίας των γυναικών».

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ