21 Φεβρουαρίου 2015

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική – Ανθρωποκυνηγητό για τους εκτελεστές του αρχιφύλακα Δομοκού

Με μπλόκα και έρευνες σε όλη τη Φθιώτιδα αστυνομικοί αναζητούν τους εκτελεστές του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού,  τον οποίο «γάζωσαν» με 30 σφαίρες έξω από το σπίτι του στη Στυλίδα.

Ο 47χρονος αρχιφύλακας  Μάκης Γκαλιμάνης, πατέρας δύο παιδιών βρισκόταν στο σπίτι του, στην περιοχή Κουβέλα, μεταξύ Στυλίδας και Ραχών, μαζί με τον αδελφό, την μητέρα του και μία φίλη του.

Οι δράστες -δύο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις-  περίμεναν να φύγει και μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο του άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ και ένα ακόμα όπλο, πριν προλάβουν να διαφύγουν.

«Δεν είχε προλάβει να κλείσει την πόρτα. Είχε δεχθεί πολλές σφαίρες σε όλο το σώμα, ακόμα και τον λαιμό. Το αυτοκίνητο το έκαναν κόσκινο», είπε ένας από τους γείτονες, όταν αντίκρισε νεκρό τον 47χρονο, μέσα στο βυσσινί τζιπ, στο οποίο επιβιβάστηκε, με σκοπό να πάει για κυνήγι!

Που στρέφονται οι έρευνες

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής, των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και της Αντιτρομοκρατικής.
Oι απειλές, πάντως, που έχουν εκφράσει πρόσφατα -μέσω προκηρύξεων- τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και αναρχικές ομάδες, πιθανώς, όπως λένε οι αρχές, συνδέονται με το συμβάν. Όπως και το γεγονός πως οι ίδιοι οι κρατούμενοι –πρόσφατα- με κείμενό τους κάλεσαν τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, να επισκεφτεί την φυλακή, για να διαπιστώσει την άθλια κατάσταση και τις εγκληματικές ελλείψεις. Στις φυλακές Δομοκού κρατούνται, μεταξύ άλλων, μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», της 17Ν (Κουφοντίνας, Γιωτόπουλος, Ξηρός) και ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς.

Παρασκευόπουλος: Θα ενισχυθεί η ασφάλεια

«Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και θα συμπαρασταθώ ηθικά και υλικά στην οικογένειά του. Εκφράζω επίσης την αμέριστη συμπαράσταση μου στους συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους» δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του αρχιφύλακα Δομοκού.

«Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν» καταλήγει η δήλωσή του.