09 Φεβρουαρίου 2015

Φαήλος: Ο λαός δεν έδωσε στον Τσίπρα εντολή να μας βγάλει από το ευρώ

Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, ο Φαήλος Κρανιδιώτης σχολίασε την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

“Καταρχήν, χρήσιμο΄εθνικά κι έντιμο πολιτικά να μην είμαστε μικρόψυχοι.

Μερικά που ακούστηκαν είναι δίκαια, σωστά, πράγματα που έπρεπε να κάνουμε εμείς αλλά οι Σταμάτηδες είχαν άλλη γνώμη.Βαρέθηκα να το λέω, η ιστορία με τις καθαρίστριες ήταν μια επικοινωνιακή και πολιτική ήττα, βλακώδους έμπνευσης.Κι ακούσαμε πολλά για το δημόσιο, για τους “μαύρους” του ιδιωτικού τομέα, μόνο αοριστίες, γιατί τα 751, η μετενέργεια κλπ είναι φούμαρα σε μια οικονομία γονατισμένη από την ύφεση, όπου υπόσχεσαι μεγαλύτερη φορολόγηση στις επιχειρήσεις, για να φύγουν κι άλλες.

Άλλα είναι ανέφικτα, μαξιμαλιστικά και άλλα εθνικά βλαπτικά, όπως η μαζική ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Κυρίως όμως ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στο βασικό ερώτημα: άμα πάμε σε μετωπική, όπως την προδιέγραψε και δεν υπάρξει υποχώρηση των έξω, τι θα κάνουμε, γιατί εντολή να μας βγάλει από το Ευρώ δεν του έδωσε ο λαός.

Ατυχής και κουτοπόνηρη η αποστροφή του πως η προηγούμενη κυβέρνηση τάχα μπορούσε να πάρει εξάμηνη παράταση του προγράμματος και πήρε δίμηνη για να έχει ασφυχτικό πλαίσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ήθελες παράταση του μνημονίου Αλέξη και μάλιστα μεγαλύτερη; Τότε γιατί δεν την ζητάς τώρα; Στην προσφέρουν άλλωστε. Τρίχες. Αν είχε πάρει μεγαλύτερη παράταση ο Σαμαράς, ο Τσίπρας θα ωρυόταν πως το έκανε για να τον δεσμεύσει. Τώρα που ήταν μικρή η παράταση βλέπει συνωμοσία!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.