03 Φεβρουαρίου 2015

Τσακαλώτος: Ξεχάστε τα τζάμπα ρεύμα, ΕΡΤ, διορισμούς κ.λπ... από Μάιο και αν...

Μέτρα που θα αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση, θα δώσουν ανάσα στα φτωχά στρώματα του πληθυσμού και θα ενισχύσουν τις προοπτικές ανάκαμψης αλλά δεν θα εκτροχιάσουν τον Προϋπολογισμό, θα φέρει η κυβέρνηση στο χρονικό διάστημα, που θα καλύψει η αποκαλούμενη συμφωνία- γέφυρα με τους δανειστές, δηλαδή πρακτικά ως το τέλος Μαΐου.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ε. Τσακαλώτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, λίγες ώρες μετά από τη συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο με το Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τ. Όζμπορν κι ενώ επίκειται η κρίσιμη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Η θέση αυτής της κυβέρνησης, όπως την διατύπωσε ο Ε. Τσακαλώτος, εκτιμάται ότι θα καθησυχάσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για το ενδεχόμενο μεγάλων αποκλίσεων από τους φετινούς δημοσιονομικούς στόχους, που θα μπορούσαν να καταστήσουν αδύνατη την επίτευξη έστω ισοσκελισμένων πρωτογενώς προϋπολογισμών, όπως ζητά η Αθήνα στο πεδίο των διαπραγματεύσεων.