20 Φεβρουαρίου 2015

Τα γραφήματα που "σοκάρουν" τους δημοσιοκάφρους δείχνουν ότι η ΝΔ συγκράτησε την κατρακύλα και άρχιζε η ανάκαμψη...

[Φυσικά οι δημοσιοκάφροι δεν βλέπουν τι δείχνουν τα γραφήματα μετά το 2013 γιατί δεν τους βολεύει να ξυπνήσουν τα γίδια...]

Η τωρινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, μπορεί να συγκριθεί με τη Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ και την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Γερμανία μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου.
Σύμφωνα με τα γραφήματα που παρουσιάζει σε άρθρο του το Slate.com, παρουσιάζεται με τον πιο παραστατικό τρόπο η ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας και η κυριαρχία της Γερμανικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η ελληνική οικονομία υπέφερε όσο καμία άλλη χώρα της Ευρώπης. Το 2008, το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε πάνω από το 1/4. Καμία άλλη χώρα δεν δέχθηκε τέτοιο χτύπημα όπως η Ελλάδα». Το πρώτο γράφημα αφορά τη σύγκριση του ελληνικού ΑΕΠ με τα αντίστοιχα άλλων ευρωπαϊκών κρατών από το 2008 και μετά.


Τα επόμενα δύο γραφήματα αντιπαραβάλλουν την ελληνική περίπτωση με δύο ιστορικά «χαμηλά». Το ένα είναι η Μεγάλη Ύφεση του 1929 στις ΗΠΑ. Και το άλλο η Γερμανία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου δοκίμασε τις επιπτώσεις μια βαθύτατης κρίσης.



Πηγή: slate.com