27 Φεβρουαρίου 2015

Που κατάντησαν τα γίδια! Τα δουλεύει και η Ξουλίδου: Θα ψηφίζαμε πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου

«Όταν θα έρθει και θα είναι διατυπωμένη στα πλαίσια της πολιτικής μας κατεύθυνσης φυσικά και θα το ψηφίσω», ανέφερε η βουλευτής των ΑΝΕΛ - Δεν θεωρεί πάντως ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους συνιστά νέο Μνημόνιο

Κανέναν ενδοιασμό στο να ψηφίσει μια πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου δε θα είχε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου.

Όπως τόνισε στο «Βήμα FM» η κ. Ξουλίδου, «όταν θα έρθει και θα είναι διατυπωμένη στα πλαίσια της πολιτικής μας κατεύθυνσης, πού κι εμείς ως αντιμνημονιακοί, το ίδιο λέγαμε, φυσικά και θα το ψηφίσω. Εμείς επιδιώκουμε πραγματικά μια εθνική κυριαρχία, η οποία είναι χαμένη εδώ και τόσα χρόνια.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ για την εξεταστική που θα αφορά στα Μνημόνια: «Βλέπετε ότι η πρώτη πρωτοβουλία που αναλάβαμε, είναι ουσιαστικά να συσταθεί μια και μόνη εξεταστική επιτροπή, που έλεγε ο κ. Σαμαράς και δεν την έκανε ποτέ, να δούμε γιατί φτάσαμε και ποιοι ευθύνονται για τα μνημόνια», ενώ συμπλήρωσε: «Εάν με αυτή την υπογραφή που έπεσε και με αυτή τη συμφωνία που έγινε στο Eurogroup, κερδίζουμε τον αναγκαίο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε, να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, να μην πηγαίνουμε δουλικοί και σκυμμένοι και να εκτελούμε ότι μας λένε, νομίζω αυτό το πράγμα δεν διαφωνεί κανείς. Είναι ξεκάθαρες οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση».

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ πήρε θέση και για λογαριασμό του κόμματός της όσον αφορά στην ψήφιση της συμφωνίας: «Εγώ θεωρώ και μιλάω μόνο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι εμείς θα το ψηφίζαμε. Εμείς θέλουμε να γίνει ένα νοικοκύρεμα του κράτους και να υπάρξει μια οικονομική σταθερότητα».

Ερωτηθείσα για το αν θα ψήφιζε και την πρόταση του ΚΚΕ και τη συμφωνία Βαρουφάκη, απάντησε: «Για μας δεν είναι μνημόνιο, αυτή η νέα συμφωνία, επομένως εγώ δεν έχω πρόβλημα να ψηφίσω, μια πρόταση νόμου, που ουσιαστικά, θα μιλάει για κατάργηση μνημονίων. Ούτως η άλλως, το πιστεύω αυτό πού λέω ,δεν είναι μνημόνιο αυτό το πράγμα , ούτε είναι παράταση μνημονίου, είναι απλώς κάποιοι όροι, που εμείς βάλαμε,ως ελληνική κυβέρνηση. Είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε βήματα μεταρρύθμισης γοργά, ώστε να πάρει μπρος η οικονομία μας».