18 Φεβρουαρίου 2015

Τα «μεγαλοπρεπή» αδειάσματα του Αλ. Τσίπρα

Επισήμως, η συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Φώτη Κουβέλη για την συνεργασία τους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ουδέποτε υπήρξε.

Άσχετα εάν είχαν συμφωνηθεί σχεδόν τα πάντα και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ γνώριζαν που ακριβώς θα είναι υποψήφιοι. Η συμφωνία ανετράπη, αφού βέβαια η ΔΗΜΑΡ είχε συρθεί στη γραμμή του όχι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επισήμως, ούτε η συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Αβραμόπουλου υπήρξε.

Ο κ. Τσίπρας ουδέποτε αναφέρθηκε στον Επίτροπο, αντιστοίχως και ο κ. Αβραμόπουλος ουδέν σχόλιο σχετικό έκανε. Άσχετα εάν για την υποψηφιότητά του βοούσαν όχι μόνον οι Βρυξέλλες αλλά και οι σελίδες της Αυγής. Ούτε, φυσικά, συνέβη κάτι επειδή ο Γιούνκερ έψαχνε πώς θα ισορροπήσει την επιτροπή του μετά την απώλεια του “κεντροδεξιού” Αβραμόπουλου. Όπως και στη περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, και αυτή η συμφωνία ανετράπη, με τις απόψεις για τους πραγματικούς λόγους να διίστανται.

Το παράδοξο, ωστόσο, και των δύο περιπτώσεων είναι ότι, μέχρι την προηγούμενη του... αδειάσματος, ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που διαβεβαίωνε, αρμοδίως, για την ισχύ των συμφωνιών. Ειδικά ως προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία Μαξίμου – Βρυξελλών, πάντοτε στη λογική ότι έχει κλειδώσει ο Αβραμόπουλος για την Προεδρία, ήταν συνεχής και έντονη. Μέχρι το πρωί της Τρίτης, χθες δηλαδή, που οι επικοινωνίες «έπεσαν» και τα υπόλοιπα αποκαλύφθηκαν επί της... τηλεοπτικής οθόνης.