15 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΚΟ! Ο Ευαγγελάτος μίλαγε για χαράτσι όταν καταργούνταν το αφορολόγητο ελ. επαγγελματιών, ενώ διαμαρτύρεται τώρα που επανέρχεται!

Να υποθέσω ότι τότε που μπήκε λέγανε μαλακίες για να μπριζώνουν; Πόσο ξεφτίλες είστε ρε, που αυτά που λέτε τώρα δεν τα λέγατε τότε!!!

Γράφει λοιπόν ο σχολιαστής του Νικόλα:

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί τους φοροφυγάδες (άρα η ΝΔ τους κυνηγούσε Νικόλα;)

Α, μην σας ξαφνιάζει ο τίτλος και μην βιάζεστε να επιτεθείτε στον Κάλχα (δεν μάθατε ακόμα το πάταξον μεν άκουσον δε;).

Μπορεί λοιπόν η κυρία Νάντια Βαλαβάνη να δήλωσε ότι θέλει ίση φορολογική μεταχείριση, αλλά αυτή δεν είναι και δίκαιη ντε και καλά. Για να μην πω πως είναι εντελώς, μα εντελώς άδικη.

Ετσι όπως το πάει, πάλι τα γνωστά φορολογικά υποζύγια (αλλιώς όνοι ή κατά το κοινώς λεγόμενο, όπως το ξέρω κι΄ εγώ, γομάρια) δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν πάλι περισσότερα.

Από καταβολής φορολογίας συντρόφισσα Νάντια, γνωρίζουμε πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι μεγαλύτεροι μπαγαμπόντηδες στη φορολογία. Ειδικά στην Ελλάδα λόγω και του χάρβαλου των ελεγκτικών υπηρεσιών, πληρώνουν κυριολεκτικά όσο αυτοί θέλουν, όποτε θέλουν και όχι όσο πρέπει.

Και επειδή ο κρατικός κορβανάς είχε ανάγκες, που όλο αυξάνονταν επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι ( α, ρε τρεις χιλιάδες χρόνια να μην μπορώ να βρω μία θέση μάντη στο Δημόσιο να αράξω…) σαν χαϊδεμένα παιδιά των πολιτικών και των κομμάτων έπαιρναν συνεχώς αυξήσεις, ενώ και οι Μαυρογιαλούροι διόριζαν συνεχώς (α, τώρα που το θυμήθηκα τι θα κάνεις Αλέξη με εκείνη την παλιά ιστορία των 100.000 διορισμών;) η ανάγκη για φόρους αύξαναν.


Και ποιοι πλήρωναν; Τα κορόιδα που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν. Και ποιοι ήταν αυτοί; Σίγουρα όχι οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι και άλλοι μύστες του ελευθέριου επαγγέλματος. Τη νύφη πλήρωναν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όχι γιατί ήθελαν βέβαια, αλλά γιατί δεν μπορούσαν να ξεφύγουν κι΄ αυτοί. Αν μπορούσαν, άδεια θα ήταν τα κρατικά ταμεία.

Και τι είπαν οι προηγούμενοι κυβερνήτες; Αφού φοροδιαφεύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα τους κόψουμε το αφορολόγητο. Ανιση μεν μεταχείριση, δίκαιη όμως φορολόγηση.

Και ήρθε η Νάντια (συγγνώμη η κυρία Βαλαβάνη ήθελα να πω) να εξαγγείλει πως θα έχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες το ίδιο αφορολόγητο για λόγους ίσης μεταχείρισης.

Αλλά κυρία Βαλαβάνη μου, με όλο το σεβασμό προς το αξίωμά σας και την ταπεινότητα ενός φτωχού μισθοσυντήρητου μάντη, θα ήθελα να σας πω πως επιβραβεύετε τους φοροφυγάδες και τιμωρείτε εμάς τα υποζύγια, γιατί τα 600 ως 700 εκατομμύρια που θα χαθούν ποιοι θα τα πληρώσουν; Μην μου πείτε οι πλούσιοι, γιατί μάλλον δεν είστε ακόμα έτοιμη να πιάσετε τα μεγάλα ψάρια. Και ως τότε…

Κάλχας
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=376501&catid=9