12 Φεβρουαρίου 2015

Το ΕΛΚ καλεί τον Τσίπρα να μην διακινδυνεύσει το έργο Σαμαρά

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην είναι το εμπόδιο στη βοήθεια προς τους Έλληνες» είναι το μήνυμα που έστειλε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε την χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και ανάκτησης της αξιοπιστία της».

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, το ύφος ήταν ιδιαίτερα αυστηρό: «Οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός δεν μπορούν να είναι υπό το ρίσκο μονομερών  συμπεριφορών. Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα» .

Με ειδικές αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Γιοζεφ Νταόυλ επισημαίνει ότι η Ελλάδα «είναι ξανά στο μονοπάτι τις ανάπτυξης και η ανεργία μειώνεται» και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «να δουλέψει με τους εταίρους ώστε να φτάσει σύντομα σε συμφωνία, με στόχο να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης που θα έπληττε τον λαό της Ελλάδας».