22 Φεβρουαρίου 2015

Από Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο... συνδικάτων

Tου Δημήτρη Κατσαγάνη

Τη... “μετονομασία” του Υπουργείο Εργασίας - Κοινωνικής Πολιτικής σε “Υπουργείο Εργαζομένων” σκέφτονται στενοί συνεργάτες του κ. Πάνου Σκουρλέτη.

Και αυτό γιατί από τη ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης (27 Ιανουαρίου) μέχρι και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, ο Υπ. Εργασίας...
έχει δεχθεί στο γραφείο του σχεδόν 25 φορείς, στη συντριπτική πλειοψηφία τους από συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο κ. Σκουρλέτης έχει στα χέρια του λίστα με άλλους ... 74 φορείς που έχουν ζητήσει να το συναντήσουν. Συνεργάτες του αναφέρουν πως υπάρχει πραγματικό κύμα αιτημάτων συνδικαλιστικών φορέων για να συναντήσουν τον Υπ. Εργασίας και να του εκθέσουν τις διεκδικήσεις τους.

Παραπέρα στελέχη του Γραφείου του κ. Σκουρλέτη έχουν αναλάβει να συγκεντρώνουν τα αιτήματα των συνδικαλιστών και να εξαντλούν τις θεσμικές δυνατότητες του υπουργείου Εργασία για να βοηθήσουν την ικανοποίησή τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχει σταματήσει το φαινόμενο που ήθελε τους συνδικαλιστές να περιμένουν στη στοά της οδού Σταδίου 29 όπου εδράζεται το Υπ. Εργασίας και να περιμένουν με τις ώρες για να συναντήσουν τον εκάστοτε Υπουργό ή κάποιον εκπρόσωπο του για να αποδίδουν -σε πολλές περιπτώσεις- μόνο ένα έγγραφο με τις διεκδικήσεις του σε κάποιο διοικητικό υπάλληλο.

Με το νέο “καθεστώς” που επικρατεί στην οδό Σταδίου 29, καθένας εκπρόσωπος σωματείου που ζητά να δει τον Υπουργό Εργασίας θα συναντηθεί άμεσα με κάποιο στέλεχος του Γραφείο του και αν μη τι άλλο θα κλείσει κάποιο ραντεβού μαζί του σε επόμενη μέρα.

Τα σημαντικότερα σωματεία που έχει δει έως τώρα ο κ. Σκουρλέτης είναι:

Η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΗΕΑ, το σωματείο εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίας, το σωματείο εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το σωματείο εργαζομένων της Νestle, το σωματείο εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, το σωματείο εργαζομένων στον Επισιτισμό, το σωματείο συμβασιούχων στον ΟΑΕΕ, το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου κλπ.

Πάντως στενοί συνεργάτες του του κ. Σκουρλέτη ξεκαθαρίζουν πως ενώ οι πόρτες του Υπ. Εργασίας είναι και θα παραμείνουν ανοιχτές σε κάθε σωματείο, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ένα “Υπερ – συνδικάτο”, σε μία άτυπη ... τεταρτο – βάθμια (δηλαδή πάνω από τη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) συνδικαλιστική οργάνωση η οποία θα “στεγάσει” όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία της χώρας.



Πηγή:www.capital.gr