15 Φεβρουαρίου 2015

Τεράστια συγκέντρωση ΝΤΟΠΙΩΝ υπέρ των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΜΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΗ...

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής έστειλαν εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, που πραγματοποίησαν από το πρωί συγκέντρωση μπροστά από την είσοδο του εργοστασίου.
Η μαζικότητα της κινητοποίησης φάνηκε από την αρχή, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνονταν στο σημείο με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για περισσότερα από 3.000 άτομα.

Το μεσημέρι, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας έστειλαν το δικό τους μήνυμα και στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, διαμηνύοντας πως οι Σκουριές είναι δικές τους.



Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μετά τις 16:00, χωρίς να προκληθούν προβλήματα ή εντάσεις.

"Προσκλητήριο" με καμπάνες
Οι καμπάνες στα Μαδεμοχώρια χτύπησαν λίγο μετά τις 11:00 προσκαλώντας άπαντες στη συγκέντρωση υπέρ της ανάπτυξης και υπέρ των μεταλλείων, και έτσι κι έγινε.



Πρόκειται για εργαζόμενους με τις οικογένειές τους και κατοίκους των χωριών γύρω από τα μεταλλεία, που ζητούν τη συνέχεια της λειτουργίας τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.


Πλήθος κόσμου που τάσσεται υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων έχει συγκεντρωθεί στις Σκουριές


Στο πλευρό των 1.980 εργαζόμενων βρίσκονται οι κάτοικοι από το Παλαιοχώρι, το Νεοχώρι, τη Μεγάλη Παναγιά, το Στρατώνι, η Στρατονίκη, τα Στάγειρα, τον Στανό και τα Πυργαδίκια.

Δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν μαζί τους σε κάθε είδος κινητοποίησης προκειμένου να παραμείνουν ενεργές οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να συνεχίσει η ανάπτυξη στη βορειοανατολική Χαλκιδική.


Ισχυρίζονται ταυτόχρονα ότι είναι διασφαλισμένη η προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς η επένδυση δαπανά αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε αυτό τον τομέα.

"Κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία" και "εργατιά, εργατιά, ενωμένοι σαν γροθιά" φωνάζουν οι διαδηλωτές που έκαναν πορεία στην περιοχή, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα.


Την ίδια ώρα, κάτοικοι που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση του Χοντρού Δέντρου. Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
newsit.gr