23 Φεβρουαρίου 2015

ΚΛΑΙΩ! Εκτός λίστας η κατάργηση μνημονιακών μέτρων και υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ!! Δείτε τι πάει στις καλένδες...

Πόση είναι η τρύπα από το κόψιμο της ρύθμισης με τις 100 δόσεις; ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλο μείον της λίστας που πηγαινοέρχεται με email μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, είναι η έλλειψη κοστολόγησης των μέτρων, για την οποία η Αθήνα δεν δηλώνει έτοιμη, αφού δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί οι παράμετροι κάθε μιας αλλαγής.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι επίσης, ποια από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν προεκλογικά, μπορούν να ενταχθούν από τώρα στην ελληνική πρόταση, δεδομένου ότι, όποια νέα μέτρα προταθούν, δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Με το σκεπτικό αυτό και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμη κοστολόγηση μπορεί να μείνει εκτός ακόμη και η ρύθμιση των 100 δόσεων, αφού το μπόνους του 50% που δίνεται για εφάπαξ καταβολή μέρους των παλαιών φόρων (μέχρι 31/12/13) μπορεί να ακουστεί σαν απώλεια εσόδων.

Εκτός μένουν σίγουρα η ανάκληση των μνημονικών μέτρων για μείωση συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αφού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μονομερείς ενέργειες. Το ίδιο και η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά  και  η  ρύθμιση των  κόκκινων  δανείων.

Το πρώτο  γερμανικό  «όχι»

«Δεν δεχόμαστε την ρύθμιση κόκκινων δανείων και 100 δόσεων» είπε  πριν  από  λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών,  αναφερόμενος  σε  μέτρα  που   έχουν  ακουστεί ότι  θα  περιέχονται  στην ελληνική πρόταση. Πηγές του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι το μείγμα των μέτρων που θα δοθούν, θα πρέπει να αποφεύγει όσο γίνεται το ατύχημα. Η ελληνική πρόταση θα περάσει αύριο από την βάσανο των τεχνοκρατών της Ευρωζώνης ώστε να βγει μια πρώτη γνωμοδότηση, σχετικά με το αν γίνεται αποδεκτή ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει ένα Eurogroup, όπου θα εξεταστούν πιο λεπτομερειακά οι ελληνικές θέσεις και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

http://www.enikos.gr/economy/299680,Poia_metra_menoyn_ektos_listas_-_To_prwt.html

Σπυρόπουλος: Αν μας κόψουν τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, θα έχουμε τρύπα... - ΒΙΝΤΕΟ

Αν μας κόψουν τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, θα έχουμε "τρύπα" 1,2 δισ. ευρώ, εκτίμησε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:


enikos.gr