23 Φεβρουαρίου 2015

Τί έκανε πραγματικά η κυβέρνηση ;

Γραφει ο φίλος Γιώργος Π.

Την Παρασκευή το βράδυ η Ελλάδα μπήκε και πάλι “στο σωστό το δρόμο”. Δυστυχώς αυτή η στροφή των τριών και κάτι εβδομάδων ήταν κυκλική και έφερε τη χώρα σε αντιδιαμετρικό σημείο και συγκεκριμένα προς τα πίσω. Δεν παύει όμως να είναι στη σωστή τροχιά, αποφύγαμε τα χειρότερα (υπενθυμίζω πως θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα) και οδεύουμε στο μέλλον.

Εδώ έρχεται όμως ένα ερώτημα προς τους ψηφοφόρους της σημερινής κυβέρνησης. Συνεχίζετε να τους πιστεύετε ; Θέλω να πω πως μιλούσαν για κούγκι κλπ, τι από όλα αυτά έκαναν; ΤΙΠΟΤΑ !
Σας έταξαν σκίσιμο μνημονίων το πρωί της 26ης Ιανουαρίου και αντ’ αυτού στις 20 Φεβρουαρίου υπέγραψαν αποδοχή του προγράμματος. Υποσχέθηκαν ρήξη μέχρι τελικής πτώσης και στο δεύτερο eurogroup υπέγραψαν αυτά που κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση, χαρακτιρίζοντάς το ως νίκη! Σε ποιό θέμα λοιπόν είναι αντιμνημονιακοί; 

Κάποιος εδώ μπορεί να σχολιάσει πως απ’ τον Σαμαρά είναι καλύτεροι. Η απάντηση είναι σαφώς όχι! Είχαν το περιθώριο να κάνουν αυτές τις κινήσεις γιατί ο Σαμαράς έκανε τους ευρωπαίους να αλλάξουν γνώμη για την Ελλάδα. Από χρεοκοπημένοι στα μάτια τους γίναμε παράδειγμα προς μίμηση, με πλεονάσματα, με ανάπτυξη και πολλά άλλα. Παράλαβε μια χώρα υπό κατάρρευση και την έκανε κράτος. Δεν θα διαφωνήσω πως για όλα αυτά “την πλήρωσαν” και άτομα που δεν “έφταιγαν”, αλλά τα δεδομένα θα άλλαζαν. Ο προϋπολογισμός του 2015 περιλάμβανε μεταξύ άλλων, μέτρα ανακούφισης των ευπαθών ομάδων και προσλήψεις. Ξέρετε ποιους θα προσλάβει η νέα κυβέρνηση; Τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους (βλέπε διπλοθεσίτες, πλαστά πτυχία, καθαρίστριες για 4ωρη εργασία με 700 ευρώ κ.α.).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αντικαταστήσει 2-3 νόμους του μνημονίου με ισοδύναμα μέτρα και θα βγάλει διάγγελμα ο κ.Τσιπρας που θα λέει πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα βάλει έναν άλλο φόρο στην ακίνητη περιουσία, θα δώσει ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ σε παιδιά ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ιθαγένεια και στους γονείς και πάει λέγοντας).

Είδαμε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ.Βαρουφάκη να γίνεται θρύλος από τα πάνελ, λόγω των ενδυματολογικών του προτιμήσεων (φυσικά και τα ράσα δεν κάνουν τον παπά αλλά ο παπάς οφείλει να τα φοράει) και όχι λόγω τον ικανοτήτων του στα οικονομικά ζητήματα της χώρας μας. Εδώ πρέπει να τονιστεί πως παρόλο που είναι ένας κορυφαίος οικονομολόγος η κυβέρνηση αυτή για πολιτικούς, προφανώς, λόγους δεν τον αφήνει να αναδείξει το ταλέντο του. Είδαμε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας κ.Ρέντσι να χαρίζει μια γραβάτα στον Έλληνα ομόλογό του, τον κ.Τσίπρα. Είδαμε Σλοβάκους να λένε πως είναι προετοιμασμένοι για Grexit. Και τέλος είδαμε μια ελεύθερη πτώση του Χρηματιστηρίου και του Ευρώ.

Τί κέρδισε λοιπόν η Ελλάδα από τη διαπραγμάτευση; Μια ιταλική γραβάτα στη ντουλάπα του πρωθυπουργού και μια τετράμηνη παράταση της μνημονιακής πολιτικής.

Τί συμβαίνει τώρα στη χώρα; Ακόμα υπάρχουν άνεργοι. Ακόμα υπάρχουν οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχιας. Ακόμα υπάρχουν άστεγοι. Και το χειρότερο, με την επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων τίποτα από αυτά δεν θα αλλάξει.

Γιατί λοιπόν κάποιος να υπερασπίζεται αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση;

Γιατί να μην παραδεχτούμε όλοι πως κυβέρνηση σήμερα έπρεπε να ήταν αυτή που ήταν και πριν ένα μήνα; Ότι καλό γίνεται σήμερα χάρις σε αυτή γίνεται, η νέα κυβέρνηση χτίζει πάνω στα θεμέλια που έβαλε η Νέα Δημοκρατία και όχι στα σαθρά θεμέλια που επιχείρησε να ρίξει αυτή.

Συνοψίζοντας, η νέα κυβέρνηση εξαπάτησε τον πονεμένο Ελληνικό λαό με το χειρότερο τρόπο, κάνει αυτά που κατηγορούσε!

Γιώργος Π.

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ: Φίλε Γιώργο δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ο εξαπατημένος ελληνικός λαός είναι τόσο μαλ@κας που δεν τον νοιάζει να πληρώνει παραπάνω αρκεί να του τα ζητάει κάποιος αριστερός και όχι κάποιος δεξιός... για τέτοιο παρανοϊκό λαό μιλάμε!!