10 Φεβρουαρίου 2015

ΦΟΡΤΩΝΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ! «Συγκεκριμένες προτάσεις» για το «υπάρχον πρόγραμμα»

Από τον Καναδά τάχθηκε και πάλι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η γερμανική πολιτική προσανατολίζεται προς τα εκεί

Μια ημέρα πριν από το κρίσιμο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε από τον Καναδά τις «κόκκινες γραμμές» του Βερολίνου, θέτοντας το πλαίσιο των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε δηλώσεις την από την Οττάβα και έπειτα από τη συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό, Στίβεν Χάρπερ, η κυρία Μέρκελ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και να υλοποιήσει το πρόγραμμα λιτότητας.

«Η συνεργασία μας στην Ε.Ε. βασίζεται σε δύο πυλώνες, που είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Από τη μία πλευρά είναι η αλληλεγγύη των χωρών της Ευρωζώνης και από την άλλη οι προσπάθειες των ίδιων των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι αυτή η αρχή θα συνεχίσει να υφίσταται.

Παράλληλα, τάχθηκε και πάλι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η γερμανική πολιτική προσανατολίζεται προς τα εκεί.

«Κι αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, και η πλειοψηφία των Ελλήνων το επιθυμεί», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με την αυριανή διαπραγμάτευση και το μεθαυριανό συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε., η κ. Μέρκελ κάλεσε την Αθήνα να παρουσιάσει «συγκεκριμένες προτάσεις που να αφορούν στο υπάρχον πρόγραμμα».

Πηγή: Deutsche Welle