10 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Μπλε μαρέ έκανε ο Κυριάκος τον Κατρούγκαλο για τα ψέμματά του! «Ξύλο» και στη Ζωίτσα!

«Να ανακαλέσετε παρακαλώ» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητική Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζει: «Είπατε ένα μεγάλο ψέμα κύριε υπουργέ. Είπατε ότι τάχα εγώ είχα δώσει εντολή να μην εκτελούνται αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Μιλήσατε για αντισυνταγματικές απολύσεις. Θα περίμενα από εσάς που είστε και αντισυνταγματολόγος να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για αντισυνταγματικές απολύσεις».

Δείτε το βίντεο:


Νωρίτερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος από το βήμα της Βουλής είχε εξαπολύσει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης κατηγορώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ότι υπερέβαινε τη νομιμότητα, «Βρήκα στο υπουργείο 400 ανεκτέλεστες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και με πληροφόρησαν οι υπηρεσιακοί του υπουργείου ότι υπήρχε εντολή του προκατόχου μου να μην εκτελούνται αυτές οι αποφάσεις μέχρις ότου έφταναν στην επιτροπή συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία επέβαλε πρόστιμο στη διοίκηση».

Επιπλέον, άφησε αιχμές για τα  μέτρα ασφαλείας που βρήκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λέγοντας: «Ένα από τα πρώτα πράγματα που είδα και με έκαναν να φρίξω στο υπουργείο που ανέλαβα είναι η παρουσία ιδιωτικής security επιπλέον της κλούβας με τους δεκάδες αστυνομικούς που ήταν έξω από την είσοδο του υπουργείου».

Δείτε το βίντεο:


Επίθεση και στη Ζωή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε και πήρε τον λόγο και έκανε παρατήρηση στην πρόεδρο της Βουλής γιατί επέτρεψε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Τριανταφυλλίδη να μιλήσει επί τόση ώρα, «ίσως εξαιτίας του πρότερου βίου του», όπως είπε.

«Αν συμμορφωνόμουν στις υποδείξεις σας, δεν έπρεπε να σας δώσω τον λόγο. Προκρίνω την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών. Απόφαση του προεδρείου είναι να εκφραστούν χωρίς οχληρές παρεμβάσεις από το προεδρείο. Δεν έχει να κάνει με τον πρότερο βίο του κ. Τριανταφυλλίδη. Το προεδρείο έκρινε ότι το μείζον θέμα για το "μαύρο της ΕΡΤ" έπρεπε να αναπτυχθεί από τον βουλευτή χωρίς να κλείσει τα μικρόφωνα», ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.