14 Φεβρουαρίου 2015

ΚΛΑΙΩ!ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ-Φλαμπουράρης: Ό,τι έχει συμβασιοποιηθεί δεν θα το διαλύσουμε

Τι είπε για Ελληνικό και αεροδρόμια - Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευσης - Δεν απέκλεισε νέα σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής, αν και εξέφρασε βεβαιότητα πως η συμφωνία θα κλείσει στο Eurogroup της Δευτέρας

Ό,τι έχει συμβασιοποιηθεί η πρόθεση η δική μας δεν είναι να το διαλύσουμε, είπε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και συμπλήρωσε «εκτός αν είναι πολύ ακραίο».

Η πρόθεσή μας είναι μέσα από συζήτηση να αναθεωρήσουμε συμβάσεις, με τη θέληση του συμβασιούχου, βασιζόμενοι σε δύο άξονες, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του δημοσίου το δυνατόν καλύτερα και να μην θίγονται οι εργασιακές σχέσεις, εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας στο Mega.

Ό,τι όμως δεν έχει προχωρήσει, θα σταματήσει και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τέρμα η ιδιωτικοποίηση στα Ξενία ή στα αεροδρόμια».

Η σύμβαση για τα 14 αεροδρόμια της χώρας δεν έχει υπογραφεί, είναι στη διαδικασία επικύρωσης και ζητήσαμε να σταματήσει, διευκρίνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης και συμπλήρωσε: «Για εμάς τα αεροδρόμια δεν είναι ένα πακέτο, όπως έκαναν οι άλλοι. Μπορεί σε κάποιο να επιλεγεί μια σύμπραξη ιδιώτη με το δήμο, αλλού να είναι μόνο ιδιώτης, θα το δούμε».

Επίσης, ο υπουργός παρουσίασε τις τρεις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων δεν γίνεται διαπραγμάτευση, αλλά «αλληλοενημέρωση», ώστε να καταλήξει το ερχόμενο Eurogroup, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, σε συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέα σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής, εάν την Δευτέρα δεν «κλείσει» ένας συμβιβασμός μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς.

Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, δεν είναι ζήτημα προς διαπραγμάτευση είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως όλα τα μέτρα αυτά είναι απολύτως κοστολογημένα. «Δεν είναι πρόγραμμα σπατάλης ή παροχών, είναι πρόγραμμα που λύνει το πρόβλημα ζωής και θανάτου των πολιτών. Eίναι αδιαπραγμάτευτο, το έχουμε κοστολογήσει και έχουμε αναζητήσει τους πόρους» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Φλαμπουράρης μιλώντας στο Mega.

Δεύτερη «κόκκινη γραμμή» είναι ο τερματισμός των πολιτικών λιτότητας, καθώς όπως ανέφερε «δεν μπορεί να συνεχίσουμε πολιτική που αναπαράγει την ύφεση. Ο δεύτερος μεγάλος άξονας της πολιτικής μας είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πολιτική που αναπαράγει προβλήματα» και τρίτη το ότι «δεν μπορεί να μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα των εργαζομένων και να συνεχίσουν να κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο κύριος Φλαμπουράρης, που θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού και πολλοί τον θεωρούν «πολιτικό πατέρα» του, μίλησε και για την φωτογραφία από την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, όπου φαίνεται να ακουμπά τον Αλέξη Τσίπρα στην πλάτη: «Ο Αλέξης είναι από τα ικανότερα, αν όχι το ικανότερο από τα στελέχη μας. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, έσκυψα, τον φίλησα και έφυγα, ο φακός έπιασε τη στιγμή που τον αγκάλιασα».

Τέλος, όσον αφορά στο πότε θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Φλαμπουράρης ανέφερε ότι το ζήτημα δεν συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Παρασκευή και τόνισε ότι «δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα και σήμερα η σχετική συζήτηση, ενώ όσον αφορά στο όνομα του κυρίου Αβραμόπουλου, που φέρεται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος, δήλωσε «είναι ένα από τα ονόματα που ακούτε κι εσείς, ακούμε κι εμείς».