21 Φεβρουαρίου 2015

Σύμμαχος της Περιστέρη η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης!

Σύμμαχο στο πρόσωπο της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης( με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη) Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά βρήκε η αρχαιολόγος και επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη. Όπως είπε η κ. Τσαρουχά, η οποία γνωρίζεται πολλά χρόνια με την κ. Περιστέρη θα «στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την παραμονή της τελευταίας στη συγκεκριμένη ανασκαφή», την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Ξυδάκης, κρατά κλειστά τα χαρτιά του και οι πληροφορίες για…
αντικατάστασή της δίνουν και παίρνουν.

«Είμαι σε επικοινωνία με τον κ. Ξυδάκη. Προφανώς θα υποστηρίξω με όση δύναμη έχω και όση αρμοδιότητα μου δίνει η θέση μου να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την ανασκαφή προς τη σωστή κατεύθυνση και όχι προς την επικοινωνιακή κατεύθυνση που κάποιοι επιχείρησαν τον προηγούμενο καιρό» είπε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στην ανασκαφική έρευνα επί προηγούμενης κυβέρνησης.

«Η κ. Περιστέρη είναι μια αξιόλογη αρχαιολόγος και πρέπει να την τιμήσουμε και όχι μόνο με μετάλλια αλλά με την παρουσία της εκεί και τη συνέχιση της ανασκαφικής της δραστηριότητας. Τουλάχιστον, η πρώτη επαφή που είχα με τον κ. Ξυδάκη πριν μέρες ήταν ότι η Αμφίπολη θα συνεχίσει, όχι όμως όπως πριν» είπε επίσης η κ. Τσαρουχά, ενώ στην ερώτηση του karfitsa.gr εάν η ανασκαφή θα συνεχιστεί με ευθύνη της Κατερίνας Περιστέρη αρκέστηκε να δηλώσει: «νομίζω ναι. Δεν είμαι όμως η αρμόδια υπουργός γι’ αυτό. Προφανώς ο κ. Ξυδάκης πρέπει να τοποθετηθεί και από αυτόν περιμένουμε».

Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επέμεινε ότι στην Αμφίπολη στο παρελθόν υπήρξαν «παρεμβάσεις οι οποίες δεν ήταν ό,τι καλύτερο για τις προσπάθειες τις επιστημονικές και τα ευρήματα να πάρουν τη σωστή διάσταση και μετά να ανακοινωθούν ως ευρήματα, όπως ακριβώς υποχρεούται κάθε αρχαιολόγος. Είναι όμως το αυτονόητο. Από τη στιγμή που η κ. Περιστέρη ήταν η αρχαιολόγος που όλα αυτά τα χρόνια έφερε στο φως πάρα πολλά ευρήματα σε όλη την περιοχή των Σερρών δεν υπάρχει λόγος να φύγει από εκεί. Η κ. Περιστέρη το δικαιούται και εγώ θα τη στηρίξω» σχολίασε η κ. Τσαρουχά.

του Βαγγέλη Στολάκη
http://www.karfitsa.gr/2015/02/20/symmaxos-tis-peristeri-i-yfypoyrgos-m/11-04-09/