20 Φεβρουαρίου 2015

Επίθεση Βαρβιτσιώτη κατά Τσίπρα για το θέμα της Cosco

Τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη σημασία που έχει η παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά καυτηρίασε ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτηρίζοντάς «μία πολύ ωραία κυβίστηση και μετεκλογική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό».

«Με πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη παρακολούθησα χθες τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα από το λιμάνι του Πειραιά για το θέμα της COSCO. Μέχρι σήμερα άκουγα σκληρή κριτική από τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η οποία εστιαζόταν στο ότι ‘δε θα κάνουμε σε καμία περίπτωση το λιμάνι του Πειραιά ChinaTown’.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως αντιπολίτευση δεν ψήφισε καμία από τις ρυθμίσεις που εισάγαμε για την ανάπτυξη του λιμανιού, δεν ψήφισε καμία από τις επενδύσεις που υλοποιήσαμε, ενώ ποτέ δε δήλωσε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Και χθες άκουσα με έκπληξη τον Πρωθυπουργό να λέει το πόσο σημαντική είναι η παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά» τόνισε ο o Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Πρόκειται για ακόμα μία πολύ ωραία κυβίστηση και μετεκλογική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό και, μάλιστα, μέσα σε λίγες ημέρες. Άλλωστε, δεν μπορεί να έχεις πει πριν από δεκαπέντε ημέρες ότι “δεν θα κάνω το λιμάνι του Πειραιά China Town” και χθες να πανηγυρίζεις για τη συγκεκριμένη επένδυση. Νομίζω ότι πρέπει πάντα να υπάρχει ένα μέτριο και ένα όριο σε όλα τα πράγματα.

Η στροφή στον ρεαλισμό χρειάζεται και μια δεξιοτεχνία. Μια αναγνώριση ότι η πραγματικότητα είναι τελικά διαφορετική από εκείνη που ισχυριζόσουν προεκλογικά».