16 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ Θ'ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ!Εμπλοκή πριν το Eurogroup – Με δυο διαφορετικά κείμενα πάνε Ελλάδα και εταίροι

["Εκβιάζουν με την λήξη της προθεσμίας" λέει ο δημοσιοκάφρος του newsit που θεωρεί ότι οι ημερομηνίες και οι προθεσμίες καταπιέζουν τον άνθρωπο... Μιλάμε ότι έχουμε περάσει σε επόμενο level απ' όλο τον πλανήτη]

- Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία, βήματα πίσω τις τελευταίες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση
- Αφόρητες πιέσεις για παράταση του μνημονίου εδώ και τώρα από τους εταίρους
- Οι κόκκινες γραμμές για την Ελληνική κυβέρνηση πριν το Eurogroup

Εμπλοκή σημειώθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες στη διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστων της.

Όλα δείχνουν ότι οι εταίροι και κυρίως η Γερμανία επέστρεψαν στη σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας αυξάνοντας ουσιαστικά την πίεση για μια συμφωνία στη βάση του υπάρχοντος μνημονίου.

Από τις Βρυξέλλες το μήνυμα είναι να ζητηθεί άμεσα η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, εδώ και τώρα, σήμερα λέγοντας μάλιστα πως δεν θα υπάρξει άλλη συνεδρίαση ως την 28η του μηνός οπότε και λήγει η προθεσμία.

Από την ελληνική πλευρά και με γνώση της πραγματικότητας που στο παρελθόν έχει δείξει ότι προκειμένου να υπάρξει λύση μπορούν να γίνουν και μια και δυο έκτακτες συνεδριάσεις του Eurogroup το μήνυμα είναι σαφές.

Η χώρα έχει κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν θα παραβιάσει και ζητά κοινά αποδεκτή λύση χωρίς εκβιασμούς.

Η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει ανυποχώρητη σε ζητήματα όπως το πρωτογενές πλεόνασμα και τις ιδιωτικοποιήσεις, όσο το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις ανθρωπιστικές δράσεις.

Αυτή τη στιγμ'η όλα δείχνουν ότι στο σημερινό Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις τέσσερις το μεσημέρι ώρα Ελλάδας η χώρα μας και οι εταίροι προσέρχονται με δυο διαφορετικά κείμενα για πιθανή συμφωνία.

Και μόνο αυτό δείχνει ότι συμφωνία σήμερα δεν θα υπάρξει και όλα δείχνουν ότι θα οριστεί και νέα ημερομηνία ώστε να δοθεί επιπλέον χρόνος και στις δύο πλευρές.

Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι ήδη συζητείται νέα ημερομηνία για έκτακτο Eurogroup εντός μάλιστα της εβδομάδας.
Από το Μαξίμου οι τελευταίες πληροφορίες μετά τις εκτιμήσεις που έγιναν ως αργά χθες τη νύχτα φαίνεται πως από την πλευρά των δανειστών γίνεται μια προσπάθεια να μετρηθούν οι αντοχές της χώρας αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.

Επί της ουσίας μια προσπάθεια για τις μικρότερες δυνατές υποχωρήσεις απλό την πλευρά των δανειστών.