20 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-«Άτολμος ο Βαρουφάκης στην έναρξη του Eurogroup»-Το φτύσιμο απ'τον Ντράγκι

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο δημοσιογράφος Peter Spiegel σχολιάζοντας αρνητικά την παρουσία του Έλληνα υπουργού μετά τις διαβουλεύσεις σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο για να γεφυρωθεί το χάσμα

«Άτολμη» χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, την παρουσία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων λίγο πριν την επίσημη έναρξη του Eurogroup και μετά τις παράλληλες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ, Σόιμπλε και Βαρουφάκη για να γεφυρωθεί το χάσμα.
Μάλιστα στην ανάρτησή του στο Twitter χρησιμοποίησε το επίθετο «sheepish» που προέρχεται από το «sheep» που σημαίνει πρόβατο. «Είναι ιδέα μου ή ο Γιάνης Βαρουφάκης μοιάζει λίγο άτολμος σε αυτό το βίντεο;» έγραψε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος παραθέτοντας το σχετικό link που δείχνει στιγμιότυπα με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση.



Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Βαρουφάκης φανερά ενοχλημένος από άρθρο του δημοσιογράφου -στο οποίο παρουσιαζόταν η ανακοίνωση που ποτέ δεν εκδόθηκε μετά το έκτακτο Eurogroup της περασμένης Τετάρτης αλλά και το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε στη μη εκδοσή της- είχε γράψει στο Twitter: «Θα μπορούσατε να αποφύγετε τους αμφίβολους ισχυρισμούς που βασίζονται σε αμφίβολες διαρροές; Είναι αρκετά απρεπές».

Ο δημοσιογράφος των FT έκανε retweet την απάντηση του υπουργού με πολλούς χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να μιλούν για επίθεση του υπουργού Οικονομικών.