10 Φεβρουαρίου 2015

KGB-Η Ζωή Κωνσταντόπουλου καταγράφει το χρόνο ομιλίας των βουλευτών με ακρίβεια δευτερολέπτου!

«Από 7 λεπτά μίλησε 13.42''» είπε η πρόεδρος της Βουλής για τον Α.Λοβέρδο - Κανέλλη, Μητσοτάκης, Νικ.Κακλαμάνης παρενέβησαν εκφράζοντας την άποψή τους - Να τηρείται ο προκαθορισμένος χρόνος διάρκειας των ομιλιών ζήτησε ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης από την πρόεδρο της Βουλής

Με έκδηλη αμηχανία αντέδρασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν ο νεοεκλεγείς βουλευτής Α' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης παρενέβη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Φίλης ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας και κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να τηρεί με αυστηρότητα τον προκαθορισμένο χρόνο διάρκειας των ομιλίων όσων βουλευτών λαμβάνουν το λόγο, προκειμένου, όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, να μπορέσουν να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει φροντίσει προσωπικά για την εύρυθμη εξέλιξη της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων, φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την παραίνεση του συντρόφου της. «Λυπάμαι για την παρατήρησή σας» είπε η πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενη στο Νίκο Φίλη και πέταξε το... καρφί λέγοντας: «Ιδίως από την στιγμή που έχετε ήδη μιλήσει», σχολιάζοντας το γεγονός ότι η παρατήρηση έγινε αφού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ολοκληρώσει την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής...

Λίγη ώρα αργότερα πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου με άλλη παρέμβασή της από το προεδρείο (όπου παραμένει και σήμερα ρυθμίζοντας τη διαδικασία) παρατήρησε όσους βουλευτές ξεπερνούν τον προκαθορισμένο χρόνο.

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά από 7 λεπτά που δικαιούτο μίλησε 8 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα. Ο κ. Λοβέρδος από 7 λεπτά που δικαιούτο μίλησε 13.42''. Ο κ. Κεγκέρογλου από 7 λεπτά που δικαιούτο μίλησε 10.47''. Ο αρχηγός του κόμματος σας κ. Βενιζέλος από 15 λεπτά που δκαιούτο μίλησε 31.42''» είπε η πρόεδρος της Βουλής απαντώντας σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και απέδειξε ότι έχει πλήρη εικόνα όχι μόνο για την υπέρβαση του χρονικού ορίου διάρκειας των βουλευτικών παρεμβάσεων. Βεβαίως, με την παρέμβασή της αυτή η κυρία Κωνσταντοπούλου δικαίωσε άθελά της το βουλευτή Νίκο Φίλη που της ζήτησε να φροντίζει με αυστηρότητα να μην υπάρχει υπέρβαση του χρόνου που μιλούν οι βουλευτές...

Παρέμβαση Κυρ.Μητσοτάκη

Το θέμα της χρονικής διάρκειας των τοποθετήσεων των βουλευτών ετέθη και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκη. Στο τέλος της ομιλίας του, και ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε κατέβει από το προεδρείο, ο Κυρ.Μητσοτάκης απευθύνθηκε στην πρόεδρο της Βουλής. «Μια και μας ενημερώνει για το χρόνο ομιλίας των βουλευτών να ζητήσει από τις υπηρεσίες της Βουλής να μας δώσουν στοιχεία για το πόσο χρόνο χρησιμοποιεί η ίδια η πρόεδρος της Βουλής» είπε ο Κυρ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης που εκείνη την ώρα αναπλήρωνε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέλαβε να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη. «Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Οταν θα είναι εδώ -και θα είναι και σήμερα για πολλές ώρες- θα σας απαντήσει εκείνη» είπε ο κ. Κακλαμάνης παραπέμποντας τον κ. Μητσοτάκη στην ίδια την Ζωή Κωσταντοπούλου.
Κανέλλη: Οποιος παραβιάζει τον χρόνο, τον κλέβει απ' τους υπόλοιπους

Η διάρκεια των βουλευτικών ομιλιών στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων είναι ένα θέμα που προφανώς ευαισθητοποίησε και άλλους βουλευτές. Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη επέλεξε να αναφερθεί στο θέμα στην αρχή της ομιλία της. «Όποιος παραβιάζει τον χρόνο τον κλέβει απ' τους υπόλοιπους, όχι από το προεδρείο» τόνισε η κυρία Κανέλλη και συνέχισε σε πιο προσωπικό τόνο: «Δεχθείτε την εμπειρία ενός ανθρώπου που έχει εδώ 15 χρόνια και έχει εκλεγεί οκτώ φορές...».