03 Φεβρουαρίου 2015

Mπουτάρης υπερ Βαρουφάκη: Χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βορείου Ελλάδας το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Δεν είναι τιμητικό για τη Θεσσαλονίκη να έχει βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα δημοτικά έδρανα, είπε με αφορμή την εκλογή των Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Αντώνη Γρέγου, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές

Ξέσπασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την εκλογή των Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Αντώνη Γρέγου, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, καθώς είπε: «Δεν είναι τιμητικό για το Δήμο Θεσσαλονίκης να έχει βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα δημοτικά έδρανα. Αλλά και υπάλληλο του Δήμου, βουλευτή».

Ο κ. Μπουτάρης, αντίθετα, συνεχάρη τους Σταύρο Καλαφάτη και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη για την εκλογή τους με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα.

Ωστόσο, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ύπαρξη του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης υποστηρίζοντας: «Είναι χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βορείου Ελλάδας. Ένα ακόμη εμπόδιο στη διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στηρίζει τον Βαρουφάκη

Στη δήλωση περί "λιτού βίου" του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,  "Όχι ρε φίλε, γιατί να έχεις κουρσάρα και τον αστυνομικό; Μια χαρά παιδί ο Μανώλης, αλλά δεν αισθάνομαι άνετα όταν με συνοδεύει", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στα βουλευτικά αυτοκίνητα και στους συνοδούς-αστυνομικούς.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το thestival.gr, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, καθώς "δεν συμφέρει κανέναν να αποτύχει". "Και εμένα που με έλεγαν μνημονιακό, ούτε μία εξυπηρέτηση δεν μας έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση", πρόσθεσε.

"Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση εάν θα δώσει πραγματικά βάρος στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Αν δεν καταφέρουμε να δώσει αυτή η κυβέρνηση βαρύτητα στο δήμο Θεσσαλονίκης, τότε χάσαμε", κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.