23 Φεβρουαρίου 2015

OYTE Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΠΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ!Τ.Κουίκ: Η Ελλάδα βγαίνει από τα μέτρα λιτότητας

Για απόδειξη, από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, ότι μετά από 5 χρόνια σκληρής και απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής, η Ελλάδα βγαίνει από τα μέτρα λιτότητας έκανε λόγο ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ με το τέλος της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Ο κ. Κουίκ επεσήμανε ότι πλέον πρωτεύει η αναγκαιότητα με νομοθετικές παρεμβάσεις της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως "ρητά καταγράφηκε στο κείμενο που συντάχτηκε την περασμένη Παρασκευή".

Ο υφυπουργός Επικρατείας υπογράμμισε επιπλέον, απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι για πρώτη φορά η φωνή της Ελλάδας έγινε αισθητή στην Ευρώπη, αλλά και σε πολλές πρωτεύουσες άλλων χωρών, έξω από τα όρια της ΕΕ, με σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις τους. "Τόσα χρόνια ακουγόντουσαν μόνο οι λέξεις 'ναί' και 'μάλιστα', τώρα ακούστηκε και η λέξη 'όχι'. Σε μια διαπραγμάτευση, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν και οι δυο πλευρές έχουν σκληρές θέσεις, ποτέ δεν κερδίζεις το 100% των θέσεων, που βάζεις πάνω στο τραπέζι", πρόσθεσε σχετικά.

"Κάπου θα κερδίσεις, κάπου θα χάσεις. Σημασία έχει, ότι κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, που θα αποδειχτεί στο τέλος του τετραμήνου, ότι είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουίκ.